Benromach 10 yo New Label

Odpovědět
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra

Benromach 10 yo New Label

Příspěvek od Hunter »

Obrázek

Novější verze Benromachu desítky, v novém designu od roku 2014. Bourbon & Sherry Casks.
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/56765
Barva:
Alkohol:43 %
Aroma:Směs medu, vanilky, sladkého ovoce, sherry, máty a lehké kouřovosti. Sladké dřevo. (85 b)
Chuť:Hodně sladká na jazyku, pikantní, větrová, s sherry závanem. Čokoládové mentolové bonbóny. I v dochuti je špetka kouře. (85 b)
Body:85
Shrnutí:Jako u starší verze jde o zajímavou všehochuť, moc dobrá whisky. Přišla mi ještě lepší, než starší verze. Měl jsem vzorek dovezený z Whiskyfestivalu 2016.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Žiži
Znalec
Znalec

Re: Benromach 10 yo New Label

Příspěvek od Žiži »

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/159713
Barva:
Velikost:celá láhev
Aroma:hutné sladké tóny, želatinové bonbony a cukrová vata, zralé až přezrálé ovoce (citrusy + další ovoce), trocha medu, lehce kouř
Chuť:hutná, ovocná, trocha medu a čokolády s kousky želatiny, lehce kouř, sladká se špetkou ostrého koření
Dozvuk:středně dlouhý až dlouhý, opět hutnější sladké tóny, trocha ovoce, medu, koření a kouře, čokoládové tóny
Shrnutí:hodně příjemná, hutnější a sladší whisky, takový bonbonek; po zahřátí se ve vůni zvýrazní želatinové bonbony s cukrovou vatou (to u mě vyvolává krásné vzpomínky na dětství a poutě), i v chuti je o trochu sladší s výraznější čokoládou a kouřem, s trochou vody se zvýrazní citrusy i kouř, sladkost ve vůni trochu ustoupí, v chuti a závěru zůstává poměrně sladká
Body:85
tornado
Profesionál
Profesionál

Re: Benromach 10 yo New Label

Příspěvek od tornado »

Benromach 10 yo

Barva:
Velikost:vzorek 0,02 l z Whisky Fest 2018
Aroma:Výraznější. Slad, máslové sušenky, nepatrně dřeva a travnatosti. Po odstátí se přidá náznak ovocnosti a vanilky.
Chuť:Jemná, výraznější. Slad, máslové sušenky, stopa travnatosti, po chvilce šťavnatá ovocnost (červená jablka, meruňky) a trochu dřeva.
Dozvuk:Rychle ztratí tělo a zanechává delší nasládlý dojem po máslových sušenkách,ovoci (meruňky, mirabelky) a dřevu.
Shrnutí:Příjemný kousek, s lahví bych si dokázal poradit.
Odpovědět