Odstavená bola v roku 1998 a v r 2012 bola budova pálenice zbúraná. Na pôvodnom mieste stojí od roku 2014 nová pálenica Dalmunach, ktorá je architektonicky fakt pekná a stojí za pozretie. Odporúčam urobiť si krátku zachádzku z cesty od Ballindaloch castle a obzrieť si ju aspoň spoza plota. Popri ceste je možné vidieť ešte aj Dailuaine, ktorá ale taktiež nie je otvorená pre verejnosť. Pôvodné sklady Imperial ostali zachované a dnes patria k Dalmunach.

Z pár fliaš Imperialu, ktoré som časom zozbieral som sa rozhodol otvoriť 20ročnú 1995 od Signatory, konkréetne flaša číslo 268

WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/75905 |
Barva: | ![]() |
Poznámka: | slepý test : nie |
Velikost: | celá flaša |
Aroma: | Fakt ťažká voňavka, obilie, slad, zvláštna vôňa, toto by sa dalo očuchávať dlho. Atypický speysider. |
Chuť: | Najskôr nastúpi alkohol, tipoval by som viac než 46%, potom zvláštny umelohmotný slad, veľmi atypický nástup. |
Dozvuk: | Znovu sa ozve slad, prechádza do drevitého tanínu na jazyku, zostáva veľmi dlho. |
Shrnutí: | Rozpačité dojmy. Rozhodne atypická whisky, verím že zaujme, ale ako daily dram by som si ju nevybral. Budem ju mať pre návštevy ako zaujímavosť. |