WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/2891 |
WhiskyOnline: | http://whiskyonline.cz/index.php?txt=mark&ff=aberlour |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 59,3 % |
Aroma: | Bohužel lehce uzavřená, škoda, stejným problémem trpěl i Laphroaig Cask Strength, který mám jinak moc rád, ale za uzavřenou vůni jdou u mě body trochu dolů, pokud to někomu nevadí, pár bodíků si přičtěte. Hutná vůně kávového likéru, dokonce jako bych cítil závan rumu a hořké čokolády.Po přidání vody ořechy. |
Chuť: | Tak tohle je liga, krásně plná, hutná, bohatá a silná, jasně nejlepší z Aberlourů, co jsem pil. Čokoláda, sherry.Po přidání pár kapek vody ještě zesládne. |
Dozvuk: | Středně dlouhé doznívání. |
Shrnutí: | Hodně dobrá whisky, pro mě trochu v nepoměru vůně s chutí, vyváženější by byla určitě přes 90 bodů. |
Body: | 87 |
Aberlour A'bunadh batch 22
- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Aberlour A'bunadh batch 22
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aberlour A´bunadh batch 22
Další a'bunadh do série na našem fóru, díky! A opět skvělý výsledek, co jsme také čekali jiného, že? 

Přiznám se, že u mě se vůně do hodnocení prostě nepromítne. Jo, přivoním k ní, a tu vůni si vychutnávám, ale podstatná je pro mě chuť.
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.
Tohle je postě whisky, která si drží svoji vysokou úroveň. Tak se mi to líbí.
2 Hunter: batch 34 by se ti hodně zamlouval - ten byl i ve vůni parádní
2 Hunter: batch 34 by se ti hodně zamlouval - ten byl i ve vůni parádní
SouhlasímRadek píše:Přiznám se, že u mě se vůně do hodnocení prostě nepromítne. Jo, přivoním k ní, a tu vůni si vychutnávám, ale podstatná je pro mě chuť.

- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlel jsem nad tím. Dlouze voním, vychutnávám si to aroma, zkoumám jeho zákoutí. A pak se bojím, jestli mi to chuť v ústech nezkazí (myslím dojem na jazyku, na patře a tak, nikoliv dozvuk po polknutí). Když mi bude sebevíc vonět a ne chutnat, tak dopadne špatně, to je jasná věc. Na druhou stranu, když mi bude chutnat, ale nebude tam žádná pořádná vůně... Já bych řekl, že u mě dopadne ještě hůřKróča píše:SouhlasímRadek píše:Přiznám se, že u mě se vůně do hodnocení prostě nepromítne. Jo, přivoním k ní, a tu vůni si vychutnávám, ale podstatná je pro mě chuť.i já upřednostňuji chuť před vůní, ale i tak nos zahrnuji do bodového hodocení..zkrátka pokud mi bude whisky vonět a ne chutnat,zpravidal dopadne hůř než v opačném případě

Aroma: | sladká - ovocný sirup, pomeranč. Skoro 60% alkoholu je hodně znát, vůni dle mého moc neprospívá. |
Chuť: | příjemné překvapení, čekal jsem, že bude víc pálit. Bohatá, výrazná. Sherry. |
Dozvuk: | ostrější, dlouhý, nasládlý. |
Shrnutí: | Jsem mile překvapen. Ochutnal jsem kvůli většinou velmi pozitivním recenzím. Čekal jsem, že na mě bude moc silná, ale asi si začínám na vysoký obsah alkoholu zvykat ![]() |
- Marvin
- Profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k předchozí diskusi o vlivu vůně jeden citát: "Existují pouze tři primární barvy (žlutá, modrá a červená) a čtyři primární chutě (sladká, kyselá, slaná a hořká), avšak je 32 primárních vůní, z nichž si budujeme svůj senzorický vesmír. I když si myslíte, že ochutnáváte patrem, většinu práce vlastně konají vaše čichové buňky: jestli mi nevěříte, podržte si příště, až si loknete whisky, nos, a uvidíte, kolik chuti whisky má. " viz http://www.thewhiskyshop.cz/cz/jaksivyc ... hisky.html