WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/21162 |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 43 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ne |
Aroma: | Rozinkově hutné aroma, ale ne moc sladké, každopádně výrazné, spíše kořenité. Trochu připálené sherry. Karamelizované cibulky. Sherry styl, suchý. Tenhle styl mám na vůni rád, trochu mi to připomíná i nedávné Exotic Cargo od SMWS. |
Chuť: | Kořenité, přijatelně dřevíčkové. |
Dozvuk: | Pěkný, nasládlý, kořenitý (hřebíček, perník), dřevo, hořká čokoláda. |
Shrnutí: | Chutná mi, resp. hlavně mi voní, i když i dozvuk je fajn. Z těch několika málo kousků, co jsem z FF zkusil, patří k tomu lepšímu. |
Pittyvaich 12 yo Flora & Fauna
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pittyvaich 12 yo Flora & Fauna
- J.K.Ch
- Profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pittyvaich 12 yo Flora & Fauna
Aroma: | Vůně je velmi plná příjemně sladká, obecně ovocná s notnou dávkou sherry a jemně dřevitým kořením, patrné stopy kafru, mandarinek, broskví. |
Chuť: | Solidně dřevitá, tak krok před hořkostí, hřebíček anýz a skořice. Zlehka sherry. |
Dozvuk: | Koření a dřevo je zde v první okamžik velmi výrazné a doplněné zlehka sherry. Postupně vyprchává a končí jemnou nahořklostí. |
Shrnutí: | Tady bych souhlasil s Netharm. Voní skvěle. Chutná dobře a dozvuk je fajn. |
Aroma: | Krásné, elegantní, sherry, tmavá čokoláda, červené ovoce, skořice, koření |
Chuť: | Hladká, sladká, med, kořeněná. |
Dozvuk: | trochu trpký, ale příjemně drsný |
Shrnutí: | Pěkné to je, sice to není zrovna nezapomenutelný zážitek, ale je to moc dobré. |
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.
Pittyvaich 12 yo Flora & Fauna | |
Alkohol: | 43 % |
Barva: | ![]() |
Velikost: | vzorek 0,05 l a vůbec netuším odkud |
Aroma: | Jednodušší, ale výrazné a příjemné. Dominují tóny nepatrně suchého, kyselejšího sherry s odstínem skořápek vlašských ořechů. Dále dřevitě nasládlá kořenitost, kapka polévkového koření maggi. V pozadí přezrálé ovoce a náznak kouře. Zblízka se objeví náznak travnatosti a skořápky vlašských ořechů jsou výraznější. Po odstání získá dřevitost čokoládový dotek a jde až ke koňakovým tónům. |
Chuť: | Opět jednodušší a opět výrazná a příjemná. Stejně jako v aroma i v chuti dominují tóny sherry s jemným odstínem skořápek vlašských ořechů. Dále rozinky, dřevitost a med. Se slinami se objeví stopa tmavé hořké čokolády. |
Dozvuk: | Chuť pozvolna odeznívá a sládne. Ke konci máslové sušenky, med a nepatrně dřeva. |
Shrnutí: | Na první dojem působí jednoduše, je ale velmi příjemná a harmonická. Aroma i chuť se hezky doplňují, nic zbytečně nedominuje a zároveň ani nechybí. Tohle by byla hezká sherry whisky na každodenní popíjení. Vzhledem k ceně ale není. |