WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/45550 |
Alkohol: | 40 % |
Aroma: | máslové sušenky, vanilka, čokoláda, jemné a komplexní |
Chuť: | vlastně zklamání, karamel, pepřovitost, alkoholová ostrost a pak nic |
Dozvuk: | dlouhý, dřevitý |
Shrnutí: | Moje první Samaroli plnění. Na zadek jsem si z toho nesednul. Zajímalo by mne, jestli důvod, že jsem první, kdo sem tu recenzi píše, je ten, že se to nikomu nechtělo veřejně pomluvit, když to stálo takové peníze ![]() Je to jedna z nejstarších whisky, jaké jsem kdy měl, a je to takové zapomenutelné cosi - vůně byla velice slibná, ale chuť banální. Když to srovnám s Glen Grant 59 yo 1954 od GM, tak je tam rozdíl mnoha koňských délek v neprospěch Tomintoulu. Zajímavé je tak akorát to, jak byl Tomintoul pocitově alkoholově ostrý i když to má jen 40 voltů. Láhev mít nemusím, i když, pokud byste mi chtěl někdo jednu dát, tak se bránit nebudu a třeba bych se s ní po večerech i víc zkamarádil ![]() |
Tomintoul 1967 46 yo Samaroli
Tomintoul 1967 46 yo Samaroli
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tomintoul 1967 43 yo Samaroli
Já to sem nedal jednak abych neranil všechny (nidana), co se nad tím rozplývali, druhak ale hlavně proto, že je to teprve ve frontě před pár stovkami dalších vzorků, co musím přepsat
Jinak jsem to asi už říkal rovnou při té online degustaci nebo po ní, kdy jsem si to dával, že mě to taky nijak nezasáhlo a pil jsem tenkrát ještě něco jiného, už nevím co, ale myslím, že to bylo taky na T, takže Tomatin, a to bylo skvělé a proti tomu tento Tomintoul byl více než zapomenutelný. Takže Samaroli, ještě musíš zamakat 

Hele, a to je na té whisky krásné. Já si to rozdělil na dvakrát. A po té první půlce můžu říct, že vůně byla docela dobrá, standardní, nicméně z chuti jsem se posral blahem, resp. nic podobného jsem v chuti whisky ještě nikdy předtím neměl. Takže opět krásná ukázka toho, že se nikdy nelze zavděčit všem aneb Každé patro si žádá jinou výmalbu. 

- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Z toho plynou dvě věci: Nikdy si před Samarolim nedávej Tomatin PX a druhak vždycky si před Samarolim vezmi jednorázové plíny.
Já se naposledy posral asi 5 let dozadu, ale blahem to nebylo. Vožralej jsem se vracel domů a furt v duchu machroval, že to musím stihnout. Bohužel při odemykání vchodových dveří nestihnul. A přitom stačil už jenom takový kousek

Prosím admina, aby Filetův příspěvek přeřadil do vlákna Mé intimní zážitky s alkoholem. 

Očekával jsem od místních humoristů a recesistů silnější reakci na můj výše uvedený příspěvek a ono nic 

Jsem si říkal, že ses nějak uvolnil