AnCnoc 16 yo

Odpovědět
Žiži
Znalec
Znalec
Příspěvky: 273
Registrován: 15 led 2012, 01:49
Bydliště: Brno

AnCnoc 16 yo

Příspěvek od Žiži » 14 bře 2012, 22:40

Palírna AnCnoc byla založena roku 1893 (oficiální stránky palírny a etiketa na lahvi tvrdí, že to bylo o rok později) pod jménem Knockdhu. Tyto dva názvy se zejména na konci minulého století dost střídaly, což bylo pro zákazníky docela matoucí, až se v roce 2003 palírna definitivně (?) přejmenovala na AnCnoc. Hlavním důvodem bylo zabránit tomu aby si zákazníci pletli tuto palírnu s palírnou Knockando, která se nachází poměrně blízko AnCnoc (http://www.maltmadness.com/whisky/knockdhu-an-cnoc.html).
16y AnCnoc je nefiltrovaná za studena, nebarvená karamelem a stáčena v síle 46%. Zrála v amerických sudech po bourbonu.
AnCnoc_16yo.jpg
AnCnoc_16yo.jpg (33.35 KiB) Zobrazeno 1552 x
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/1360
Aroma:lehké ovocné tóny - citrusové ovoce + další ovoce, lehce citronová kůra, trocha koření, vanilka, mírně sladká, tmavá čokoláda po naředění (citrusy a vanilka jsou výraznější po zahřátí v dlani, nebo po naředění)
Chuť:citrusové ovoce (grapefruity, citróny, limetky), lehce citronová kůra, tmavá čokoláda, trocha koření, vanilka, mírně sladká (citrusy a vanilka jsou výraznější po naředění, pak je i sladší)
Dozvuk:středně dlouhý, citrusy, lehce citronová kůra, tmavá čokoláda, trocha koření, slabě vanilka
Shrnutí:poměrně lehká whisky s příjemnými citrusovými tóny, pár kapek vody (2-4 kapy do cca 20 ml, ne víc!) zvýrazní citrusy ve vůni, chuti i závěru, ve vůni se navíc objeví tmavá čokoláda
Body:84

Odpovědět