Info o lahvi
Stáří: 7 let
Zrání v sudech: 1st fill bourbon barrels
Finish: ne
Cena: cca 1000 kč
Benromach Peat smoke batch 1 (46%)

Alkohol: | 46 % |
Aroma: | uhlazený-zaoblený,ječmen, kandované ovoce, trocha kouře a jódu Jednoduché, ale velmi dobře fungující v kombinaci s kouřem a jódem |
Chuť: | sladší, koouuřová - až mě překvapilo jak, spousta ovoce, ječmen a jód |
Dozvuk: | středně dlouhý, ovocný, ječmen, pochopitelně kouř, hořká čokoláda |
Shrnutí: | Popis se může zdát velmi stručný a jednoduchý, ale o to lepší je výsledek a dozvuk jsem si opravdu užíval.Po dokončení přechutnání a zjištění , že jde o Benromach jsem byl potěšen dvojnásobně. Tahle whisky pro mě představuje každodenní doušek Speyside a Islay v jednom. Kvalitativně od nosu po dozvuk jde whisky strmě vzhůru a já můžu opět jen litovat, že jsem měl jen vzoreček. Dalším plusem je cenová politika Benromachu, která je velmi příznivá. No a jak se mi potvrdilo u většiny nakouřených whisky, voda sice přímo neuškodí, ale ubere na intenzitě prožitku a tedy kazí záměr, za kterým byla whisky koupena. Po Marsale i Peat smoke u mě nasbíral plusové body a Benromach se jednoznačně ustálil v mém podvědomí pro příští nákup. Ještě bych zapomněl dodat, že se na trhu nachází i verze nakouřená na 35ppm - batch 2 ve stejné síle - tedy 46%. A ještě jeden postřeh na závěr. Přestože se jedná jen o 7 letou whisky, působí velmi vyzrále (10-12 let). Tento postřeh se netýká jen této verze. Stejný dojem jsem měl u marsaly, ale tady se mi to potvrdilo. |