http://www.drinkspirits.com/whiskey/20- ... alo-trace/
Ale zpět k Cú Dhub. Stáří je prý někde okolo pěti let, vyráběna je malou nezávislou palírnou v nejjižnějším cípu Speyside. Po zrání je whisky převezena do Dánska, kde se dobarvuje karamelem. Prý je v Dánsku a části Skandinávie dost populární.

WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/14333 |
Alkohol: | 40% |
Aroma: | Aroma je dosti ploché a nevýrazné, snad jen jakési kávové a karamelové tóny nebo melasa, s trochou suchosti sherry. Překvapivě nic nepříjemného nebo dokonce odporného, jak se podle referencí dalo čekat. |
Chuť: | Poměrně řídká, až vodová, snad zase jen ten karamel a hořká čokoláda.Ale nic po čem by jste se šklebili hnusem, už jsem pil určitě horší kousky, třeba Jamesona, bez legrace. |
Body: | 65 |
Shrnutí: | Scotlandovi vděčím za možnost ochutnání (díky), jsem rád, že jsem si ji mohl zkusit pro představu, jak chutná údajně jedna z nejhorších single malt whisky na trhu. Není na ní podle mého soudu vlastně nic špatného, je poněkud mdlá a nevýrazná, ale není v ní ani žádná složka, která mi třeba u bourbonů a některých irských whiskey vyloženě vadí. |