Glen Turner Heritage Double Cask Port

Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 2802
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

Glen Turner Heritage Double Cask Port

Příspěvek od josé »

GTport.jpg
GTport.jpg (56.58 KiB) Zobrazeno 927 x
Info:BC: L0275578
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/175143
Alkohol:40 %
Velikost:vzorky
Aroma:ovocné - jahody, rybíz, žužu. sladší. skořice, vanilka a AO dřevo. mírně karton. (b.1+/3)
Chuť:nasládlá ovocnost, zahradní směs. slušná porce dřeva bez rušící hořkosti. lehce pikantní. (b.2/4)
Dozvuk:sladší. vanilka, dřevo jen zlehka. slad. maličko větrová. mléčná čokoláda. (b.1/2)
Shrnutí:portské nevím, asi jo. nějaké ovocnost se v ní nachází. nenáročná a pitelná obyč whisky. moc jsem od ní nečekal, ale je vlastně v pohodě, neurazila. nenacházím nic vyloženě negativního. na párty jsme zlikvidovali celou lahev. (b.0/1)
Body:4+
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Žiži
Znalec
Znalec
Příspěvky: 523
Registrován: 15 led 2012, 01:49
Bydliště: Brno

Re: Glen Turner Heritage Double Cask Port

Příspěvek od Žiži »

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/175143
Barva:
Alkohol:40 %
Velikost:celá láhev
Aroma:ostřejší, zpočátku poměrně nepříjemné kovové tóny, které po několika minutách částečně ustoupí, potom se objeví ovoce (zralé i kandované), mléčná čokoláda (po zahřátí skleničky se hodně zvýrazní a je téměř dominantní), trocha koření (skořice a růžový pepř), lehce vanilka, mírně sladká
Chuť:výraznější dřevo a koření (skořice a pepř), mléčná čokoláda (po zahřátí skleničky se hodně zvýrazní), ovoce, trocha vanilky, nasládlá
Dozvuk:středně dlouhý, celkem dřevitý a kořeněný s trochou mléčné čokolády, stopy kandovaného ovoce
Shrnutí:žádná sláva, ale ani žádný velký průšvih, chce to dát jí čas a pak může být i celkem fajn na nenáročné popíjení; první přivonění k čerstvě nalité skleničce z čerstvě otevřené láhve byl šok - výrazný odlakovač ve vůni, naštěstí to ale rychle zmizelo, místo toho se objevily rušivé a nepříjemné kovové tóny, které se po chvíli zmírnily na přijatelnou úroveň; jak se snižoval obsah lahve, tak se i snižovala intenzita kovových tónů, které se postupně měnily na lehce parfémové; tahle whisky se potřebuje hodně nadechnout, "oxidace" tady dost pomáhá; lehkým naředěním se trochu zvýrazní dřevo a čokoládové tóny, ostatní složky jsou ale utlumené
Body:74
Odpovědět