WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/5139 |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 46 % |
Aroma: | Je to vůně spíše lehčího typu, ale o to je ostřejší. Slupky z grepů, citrusovo-travnaté tóny, alkohol, trocha ředidla, dubu a snad i hořké čokolády. (84 b) |
Chuť: | Chuť nečekaně nasládlá, ovocná, čokoládová. Máslové sušenky, květiny a med. V dochuti grep, nasládlé dřevo, krémová a travnatá. Krémovatí jako když si do některých whisky v sudové síle přidáte pár kapek vody. (86 b) |
Body: | 85 |
Shrnutí: | Na ochutnávce Bratrstva rašeliny jsem hodnotil 83 bodů, ovšem s každým dalším přechutnáním jsem víc a víc spokojen, hlavně s chutí. Skóre se tak ustálilo na pěkných 85b. |
Bladnoch 1992 Berry Bros & Rudd
- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Bladnoch 1992 Berry Bros & Rudd
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Re: Bladnoch 1992 Berry Bros & Rudd
Slepy vzorek: | Ne |
Velikost: | Vzorek |
Aroma: | Bez vody: Sladší, ovocnější, listí na podzim, trocha jehličí, jakoby to celé bylo obalené v čemsi co nedokážu pojmenovat, celkově méně výrazné, ale zajímavé 5 kapek vody: Lehké, svěží, malinko ovocné (citrusy), ale vystupuje i alkohol |
Chuť: | Bez vody: Nasládlá, maličko kouře, těžko se mi chytá, jednotlivé složky nejsou příliš výrazné 5 kapek vody: Nevýrazná, trocha grepu a trávy |
Dozvuk: | Bez vody: Středně dlouhý, dřevo, jehličí, maličké stopy nahořklosti (ale jen malinko), po nějaké době jakási vařená paprika či co 5 kapek vody: Nahořklý, více jakoby udušený |
Shrnutí: | Bez vody: Ne špatná, ale pro mě těžce chuťově uchopitelná, jiná než ty co jsem pil doteď 5 kapek vody: S vodou méně dobrá kvůli snížení výraznosti chuti a nahořklému konci |
V rámci výměny vzorků s Hunterem, jsem ochutnal další Lowland.
Aroma: | Lehčí, ale celkem výrazné. Trochu pichlavé. Citrusy, tráva, bílé víno, guma a nasládlý smetanový krém. Manželka v tom cítí siláž ![]() ![]() |
Chuť: | Opět lehčí. Nasládlá se špetkou soli. Také lehce peprná. Hroznové bílé víno. Celkově řekl bych, vyvážená chuť. Při delším převalování je ostřejší a suchá. |
Dozvuk: | Tráva, hodně suché bílé víno. Docela dlouho a štiplavě doznívá. Na konci se opět decentně připomenou citrusy – grep, ale ne moc hořký. |
Shrnutí: | Zajímavá whisky. Jakoby to dozrávalo v sudu po bílém víně. Byl to druhý vzorek (po Auchentoshan Select) z nížiny, který jsem ochutnal a musím říct, že tuto oblast rád prozkoumám podrobněji. Má to něco do sebe. |
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/5139 |
Web: | http://www.bbr.com/ |
Alkohol: | 46 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ne |
Aroma: | lehká, ovocná, jednoduchá, ale docela milá, po prvním polknutí pak přišla alkoholovitější a sladší |
Chuť: | sladká, ale i těch 46% je znát |
Dozvuk: | slabý intenzitou, sladkost, mírně nahořklý |
Shrnutí: | na VIII. degustaci Bratrstva rašeliny u mě předposlední místo, pil se mi lépe než Glenturret, ale nějak extra neoslnil |