WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/38662 |
Web: | http://www.glenscotia-distillery.co.uk/ |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 46 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ne |
Aroma: | jemná sladká vůně, mírně zakouřená, špetka soli |
Chuť: | trochu pepřová, tedy ostrá, ale ne nepříjemně žravá, rašelina sílí |
Dozvuk: | rašelinný dozvuk, uzeně kouřový se zbytkem sladkosti na jazyku |
Shrnutí: | Kdysi jsem si hodně pochutnával na lahvi nakouřené jednosudové Glen Scotie, ale od té doby jsem tuhle campbeltownovskou palírnu zanedbával. Tenhle vzorek mi připomněl, že bych to měl napravit, pochoutka. |
Glen Scotia 16 yo
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Glen Scotia 16 yo
Re: Glen Scotia 16 yo
Na Marvinovo doporučení jsem také ochutnal a velmi zaujala.
Aroma: | Slaná, kopřivy. |
Chuť: | Slaná, pečené maso, nezralé ovoce, bohatá a osobitá. |
Dozvuk: | Sušší střední konec. |
Shrnutí: | Vydařená nová verze. Na letošním whiskyfestivalu jsem celkem systematicky ochutnával novou řadu Glen Scotia a tato mi přišla nejvydařenější (a už od 12leté byly všechny zajímavé). |
Velikost: | vorek |
Naslepo: | ano |
Aroma: | výrazné, tipoval jsem více procent, grep s příměsí jablka, postupně zesilující sůl |
Chuť: | sladký začátek je vystřídán pepřovitostí, mírnější rašelina se zbytkem ovoce, trochu soli |
Dozvuk: | rašelina doplněná grepovou nahořklostí |
Shrnutí: | chutnala mi, je bohatá a zajímavá, ale v seznamu plánovaných lahví se zatím na přední místa nedostala |
Devátý vzorek na WF 2015 a tedy druhý sobotní. Při systematickém průzkum regionu Campbeltown mi nĕjak došla fantazie. Na slušnou recemzi to nevydá tak alespoň telegraficky: Aroma - nĕjaké ovoce. Chuť - hrušky a jemná rašelina. Dozvuk - kratší. Byla o nĕco lepší než Springbank 10 y.o., ale od 16 leté whisky jsem čekal víc. Mĕl jsem v plánu ještĕ Longrow, ale po dvou zklamáních jsem se radĕji přesunul na ostrovy...