WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/17464 |
Web: | http://www.bruichladdich.com/ |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 46 % |
Velikost: | láhev |
Naslepo: | ne |
Aroma: | Uhlazená rašelina s vysokým přídavkem voňavých vanilkových a květinových tónů. Chutné leštidlo na skříně, kůže, stopy citrusů. |
Chuť: | Hladká, svěží a přitom ostrá. Postupná gradace, která nepřevýší můj nízko položený práh bolesti. Skvost. |
Dozvuk: | Nejprve ostřejší, potom doznívá zase tak umírněná rašelina, necítím nějakou přemíru sladkosti, slanosti či něčeho takového, je to vyvážené a vlastně jednoduché. Středně dlouhý. Oříšky. |
Shrnutí: | Prostě taková pochoutka z Islay, na kterou snad ani nemůžu neustále nemít chuť. Piju ji k snídani, k svačině, k obědu, k svačině, k večeři, před spaním, když se v noci probudím, k snídani... |
Bruichladdich 12 yo Brown&Tawse 125th Anniversary
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Bruichladdich 12 yo Brown&Tawse 125th Anniversary
Dovoluji si představit tuto velmi sympatickou lahvinku, která skončila na VIII. degustaci Bratrstva rašeliny na pěkném třetím místě (a to jenom o kousek). Když to tak vezmu tak ono to vlastně není ani tak skvělá a vyčnívající láhev mezi vším, co se na trhu vyskytuje, ale mě velmi oslovuje svoji vysokou pitelností, která se v téhle nadprůměrné kategorii těžko hledá. Navíc takový nějaký vymazlený rašelinný styl, to je moje. Celkem bylo vyprodukováno 786 lahví (k 125. výročí jakýchsi oceláren Brown&Tawse), jedná se o mix dvou sudů po bourbonu.
Každopádně Bruichladdich, ačkoliv poslední dobou chrlil přemíru různých lahví, že už se v tom těžko dá vyznat, zůstává v mém hledáčku. Přemýšlel jsem, jestli i k takovémuhle "nespeysidovskému" kousku můžu zkusit baštit 86% čokoládu a jo, docela to funguje.
- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bruichladdich 12 yo Brown&Tawse 125th Anniversary
Tahle kráska by si zasloužila hezčí foto, než tohlo ošklivé zezadu. Na whiskybase tu fotku dával asi někdo pod vlivem, čekal jsem, že pyšný majitel lahve si toho všimne a vloží správné foto 

Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na WB jsem to ani nezkoumal, mám ho odjinud (zdroj je možná shodný) a vybral jsem záměrně tohle zezadu, protože tam je vidět jediný rozdíl proti normálnímu Bruichladdichu. Pyšný majitel na to zatím hází bobek 

- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné umělecké foto. Hned je to lepší.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/17464 |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 46 % |
Aroma: | Vyzrálá, hřejivá, příjemně ředidlová vůně s mléčnou čokoládou, karamelem a trochou skořice. (86 b) |
Chuť: | První dojem celkem ostrý, na to, že má jen 46%, poté se projeví výrazná nasládlost, pak hodně dřeva, štiplavá, v dozvuku skořicová, postupně taniny, dub, ale ve své příjemné formě. (86 b) |
Body: | 86 |
Shrnutí: | Jedna z těch pěkně sladěných whisek, kde vůně, chuť i dochuť spolu tvoří harmonický celek. Dobrý Netharův nákup i příspěvek do společné degustace. |

Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil