Stránka 1 z 1

Lochindaal 2007

Napsal: 11 kvě 2016, 22:37
od joy
Pod značkou Lochindaal se skrývá Bruichladdich a opět je to silně rašelinná whisky s obsahem fenolů 50ppm. Vyrobeno bylo pouze 100 lahví, přibližné stáří je 8 let a whisky zrála v sudech po víně Château Climens.
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/79652
Alkohol:61,5 %
Velikost:vzorek WF2016
Aroma:silně rašelinné, vanilka, koření, na pozadí silně sladké mléčné karamelky, pak se přelévá do mořského vzduchu prosyceného teplou vanilkou, objevuje se přezrálé ovoce, snad špendlíky a meruňky. Nádherná příjemná sladká vůně, která občas štípne kořeněně do nosu, ale není to nikterak silné, ale prostě dá o sobě vědět, že je to silná whisky
Chuť:tady není tak bohatě rozvrstvená, je jednodušší, ale účinná. Ze začátku se objevuje sladkost a vanilka, pak následuje výrazný kouř, který vysušuje
Dozvuk:vysušující kouř přetrvává, koření, nakyslost a lehká slanost s dlouhotrvajícím pocitem kouře v ústech
Shrnutí:Pro mě nejlepší vzorek WF2016, byl by to adept na láhev, ovšem cena mě přesvědčuje, abych si nechal zajít chuť

Re: Lochindaal 2007

Napsal: 11 kvě 2016, 23:15
od Nethar
Podívám se na to zítra podrobně až budu na počítači, teď jenom usínám u mobilu. Ale jestli to jsou různý batche a liší se třeba jen procenty alkoholu, nebo ani to ne, tak bych to stejně vše dával sem do jednoho vlákna, tudíž označení asi ok. Možná Bruichladdich Lochindaal?

Re: Lochindaal 2007

Napsal: 12 kvě 2016, 07:13
od joy
Kdyz se domluvime, muze to tak byt.

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk

Re: Lochindaal 2007

Napsal: 12 kvě 2016, 07:25
od Hunter
Nechal bych to takhle, u případných dalších příspěvků by stačilo rozlišit dle sudu nebo síly. Na whiskybase je to taky jako samostatná značka.

Re: Lochindaal 2007

Napsal: 17 črc 2016, 09:32
od josé
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/79652
Alkohol:61.5 %
Info:destilováno 2007, lahvováno 2015, sud 10, 100 lahví
Velikost:vzorek
Aroma:sladká rašelina sladěná s nahnilým ovocem - broskve meruňky, maliny. nakyslost kvasírny. jemné bourbonové dřevo, vanilka. hlína, plevy (b.2/3)
Chuť:suchý popelový a velmi pikantní kouř. jehličky. zároveň štavnatá, zeleně jablečná, višně. sušené meruňky, ananas. sirnatá. postupně sládne. trochu hořká, kávová. (b.3/4)
Dozvuk:dlouhatánský. nasládlý jemný kouř, vanilka. kovový. opálený zelený prut. nezralé nakyslé meruňky. solená pražená slunečnicová semínka (b.2/2)
Shrnutí:hodně se mi líbí. nakouřenost není prvořadá, je vyvážena ovocem a vanilkovou sladkostí. Bruichladdich aka Lochindaal, plnění pro Fous Spirits. 100 lahví v sudové síle, 285 lahví ve 46%. na festivalu jsem si navzorkoval tuto plnotučnou verzi. ta byla v době uvedení na trh prodávána za 2786, což bych asi hecnul. současných 4 a půl už ne. ochutnáno naslepo (b.0/1)
Body:7

Re: Lochindaal 2007

Napsal: 27 dub 2018, 19:14
od nidan
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/79652
Alkohol:61,5 %
Velikost:vzorek WF 2018
Aroma:rašelina, alkohol, sladká zatuchlost, kyselost, kouř z mokrého dřeva, citrusy, s vodu se kouř mění na sladký
Chuť:suchá, popelnatá, ovocná, kořeněná, uzené maso, pěkná zajímavá chuť, s vodu tolik nevysušuje
Dozvuk:dlouhý, suchý (škoda že tolik), uzené, dřevěné tóny s dokončením uzeným
Shrnutí:pěknej uzenáč, jediná vada na kráse ta suchost, jinak bys si dal říct, je hodně dobře čitelná, kapka vody jí prospěla a celkově už nebyla tak suchá, vůbec bych se nebál srovnávat s Octomory. Jak sem ředil s vodou tak bych nebál koupit oddtučněnou verzi, ale trochu mne mrzí že jsem tu 46% na WF také nenavzorkoval a nedal proti sobě

Re: Lochindaal 2007

Napsal: 16 dub 2019, 21:21
od J.K.Ch
Aroma:Harmonie a zábava. Slad a ovoce ve vůni perfektně splývá. Je sladká voní lehce i po víně.
Chuť:V chuti je trochu nudnější. I když má co nabídnout. Ovoce slad a víno se i zde krásně snoubí do příjemné chuti. Palírnu Bruichladdich bych ale za tímto vzorkem nehledal.
Dozvuk:Dozvuk je dlouhý a krom uzeného je trochu po cítit po červeném pepři. A celkově je velmi příjemný.
Shrnutí:Není spatná, ale aby byla adeptem na láhev, tak mi musela v chuti nabídnou ještě něco navíc.