Islay Mist 17 yo

Míchaná whisky (z jednosladových i obilných)
Odpovědět
salam15
Profesionál
Profesionál

Islay Mist 17 yo

Příspěvek od salam15 »

4. vzorek z říjnového Marpeku. Byl jsem na tuhle whisky hodně zvědavý, jelikož ji mělo Hyveco za poměrně příjemnou cenu, a samozřejmě taky kvůli tomu názvu.

Jedná se blend s (jak název napovídá) Islay charakterem, i když podle masterofmalt.com: "je rašelinný charakter menší než u mladších lahví a je to spíše laděno do highland stylu."

Blend produkuje společnost MacDuff International se sídlem v Glasgow, která nemá žádné spojení s palírnou Macduff (single malt Glen Deveron a blend William & Lawson),jež je vlastněna skupinou Bacardi. Jsou to obchodníci s alkoholem, kteří kromě Islay Mist, produkují whisky Grand Macnish, Lauder's a pár dalších, jakož i gin a vodku.

Více zjistíte na: http://www.macduffint.co.uk

No a teď již k samotné recenzi:
Alkohol:40 %
Aroma:Vůně asi nejvíc připomíná Bunnahabhain. Lehká olejovitost, plná vůně, karamel.
Chuť:Lehká, jemná, sladká. Velice jemná rašelina
Dozvuk:Skoro není, ke konci tohoto skoro ničeho cítím zvětralé víno.
Shrnutí:Mistři malty měli pravdu, rozhodně to není žádné rašelinné šílenství. Naslepo bych těžko poznal, že se jedná o blend, je to velmi dobrá whisky, i když absence dozvuku trochu zamrzí a to zvětralé víno taky není něco, na čem bych ujížděl. Měl jsem však pouze vzorek a tak těžko říct, zda-li bych na dozvuk nezměnil názor při delším popíjení.

Silně uvažuji o koupi celé lahve.
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra

Re: Islay Mist 17 yo

Příspěvek od Hunter »

Islay Mist 17 yo_zpsz7wo1uie.jpg

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/54710
Barva:
Alkohol:40 %
Aroma:Vůně je na blend dost plná. Peprná, s ovocně rašelinným nádechem. Pikantní. Kakao, kůže. (85 b)
Chuť:Čokoládově nasládlá, krémová, kakaová. Po prvotní sladkosti přichází jemná slanost. Uhlazená, táhlá dochuť s troškou rašeliny. Nepůsobí řídce, spíš jemně a uhlazeně. (85 b)
Body:85
Shrnutí:Ochutnal jsem vzorek dovezený z Whiskyfestivalu 2017. Velmi dobře vyladěný blend s decentním vlivem rašeliny. Tady by se vzhledem k ceně dalo uvažovat i o lahvi.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Odpovědět