osmiletou Queen Margot. Jedná se prý o novinku v nabídce a nikde jsem nesehnal na netu foto, proto jsem musel pořídit jednu paparazzi fotku mobilem přímo v obchodě, protože takový dobrodruh, abych si jí koupil celou lahev, zase nejsem

Obsah 0,7 litru, alkohol 40%.
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/56682 |
Barva: | ![]() |
Aroma: | Vůně je překvapivě výrazná a bohatá, působí sladce sladově až oříškově (vlašáky v cukru), je o dost silnější a výraznější oproti porovnávané Queen Anne, kterou jsem si vzal k ruce pro srovnání.Bohužel krom sladké sladovosti zaznamenávám i pro whisky trochu netypické tóny, které mi připomínají spíš levné brandy, pusobí to lehce rušivě. |
Chuť: | V chuti sladovost, dřevitost, vlašské ořechy, slabě nahořklá v dochuti. Po delší době (asi po dvou minutách) se v druhé vlně dochuti objevuje jakýsi rušivý ocas, lehká pachuť na jazyku. |
Shrnutí: | Ve výsledku to není takový propadák, jako jsem čekal, jedná se o překvapivě výraznou a celkem pitelnou blended whisky, která by se mohla rovnat s Red labelem nebo Ballantinkou Finest, v určitých ohledech je i předčí, ale svou nevyrovnaností ( rušivou podobností s brandy ve vůni a zvláštním ocasem v dochuti) je zbytečně sražena níž. Poměrně mě překvapila svou konkurenceschopností, ale i přesto bych si celou lahev nekoupil ani za ty dvě stovky.Její konkurenti mi přijdou sladěnější a ve výsledku harmoničtější, i když v určitých parametrech jsou nenápadnější. |
Body: | 73 |