Vzorek jedna - Paul John Brilliance - ječmen z podhůří Himalájí, zraje v bourbonových sudech 3-5 let. Je snad dokonce lahvován v sudové síle (to je ta Indie), ale webovky jim teď nefungují a na WB tak označená není.
Vzorek dva - Paul John Edited - směs indického ječmene i rašelinného ječmene. V chuti to je znát, předem jsem to nevěděl, ale ono je to úplně jedno, protože jsem nevěděl nic o žádné z nich, takže to ani naslepo být nemuselo. Finančně vyjdou nastejno. Rašelinných je 15 %.
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/43433 |
Web: | http://pauljohnwhisky.com/ |
Barva: | |
Alkohol: | 46 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ano, ze dvou |
Aroma: | Méně výrazný než jednička. Zdaleka ne tak ostrý. Trochu sladší a zatuchlejší. |
Chuť: | Hutnější než jednička, mazlavější, narozdíl od ní ne tak sladký, ale hodně zatuchlý, až skoro "jura" smrádek, až skoro rašelina. |
Dozvuk: | Oj, tak tady je toho smrádku dost, taková umírněná směs highland whisky, kravské mrvy a laphroaigu Jako není to zlá kombinace Není to ale klasická rašelinná whisky, kde kouř dlouze doznívá, tady spíš udeří na začátku a pak ho vystřídá dlouhý sladko-čokoládový dozvuk. |
Shrnutí: | Po polknutí už byla rašelina znát. Ten smrad v chuti a dozvuku je něco, na co si člověk musí zvyknout, z toho důvodu po jednom vzorku nebudu nějak moc hodnotit. Ale jestli máte rádi ty vaše Ledaigy a Jury, tak vám to vadit nebude, teď jenom otázka, jestli to je vhodná kombinace. |