Angostura 1824 je namíchána z nejlepších rumů firmy. Tyto rumy zrály v sudech po bourbonu po dobu nejméně 12 let, byly ručně smíchány master blenderem a znovu uloženy do sudů. Letopočet 1824 připomíná rok, kdy byl v Angostuře poprvé vyroben rum. Hrdlo je masivně zapečetěno voskem, s otištěnou pečetí. Ve skutečnosti působí lahev ještě lépe, než na fotografiích, počínaje reliéfem lodi na krabici, přes pečetní vosk, korek usazaný v krásné dřevěné zátce s erbem, až po číslování jednotlivých lahví. Nejkrásněji zpracovaná rumová lahev, z těch, co se mi zatím dostaly do spárů.
Pro srovnání jsem testoval s Ron Barceló Imperial, který mám hodně rád.
Alkohol: | 40 % |
Barva: | |
Aroma: | Ve vůni vosk, včelí plástve, propolis,staré dřevo, působí velmi vyzrále, a nad vším je nezaměnitelný hřebíček s medicinálními tóny. Učiněná pastva pro moje čichové buňky. |
Chuť: | První dojem nádherné jemnosti vzápětí vystřídá pikantní plná chuť, kouřovitost, angosturská medicína, vyzrálost.Dochuť je extrémně dlouhá, a stejně jako ve vůni i chuti je v duchu hřebíčku a medicíny, pro kterou asi bude buď zatracována, nebo milována.Já patřím určitě do druhé skupiny. Angostura mi vyloženě sedí, tahle její vlastnost ji odlišuje od ostatní rumové produkce a je díky tomu nezaměnitelná a originální. |
Body: | 92 |
Na závěr něco ocenění, které Angostura 1824 získala:
2002
Wine and Spirit International Design Awards
Silver medal
2006
Germany’s Mundus Vini competition
Gold medal
2009
San Francisco World Spirits Competition
Best Rum/Double gold medal
International Wine and Spirit Competition - UK
Gold medal - Best in Class
2010
The Spirits Business Rum Masters 2010
Gold medal