Info: | likér s medem a hořcem z rakouské palírny Bergbrennerei Löwen, batch L2024202 |
Web: | http://bergbrennerei-loewen.at/ |
Alkohol: | 40 % |
Velikost: | vzorek |
Aroma: | brutální zemitost, hlína, křen. |
Chuť: | zprvu hodně sladké a pak nastoupí hlína a lehká nahořklost. křen, nakládaný zázvor a už jen sladkost medu. |
Dozvuk: | sladký, hořec jen zlehka, už bez hlíny. |
Shrnutí: | to ten hořcový kořen nakládají i s hlínou? kdysi jsem nakládal sušený dovezený ze Slovenska a žádnou zemitost jsem nezaznamenal, pouze čistou hořcovou hořkost. nutno uznat, že kombinace hlína a medová sladkost je netradiční a nechutná. ani s přesvědčením, že to je určitě zdravé, bych si flašku na pití nekoupil. nebo se to má užívat jen zevně? |
Löwen Honig Enzian
Löwen Honig Enzian
během čekání na otevření prvního brněnského whiskyfestivalu a opruzování v jelínkovic podnikovce přišla řeč i na opačné konce žebříčků, aneb co kdo nejhoršího ochutnal. po doporučení této lahůdky nešlo nepřechutnat vzoreček.
"lepší jedna recenze nežli pytel keců." *** Whiskybase
mokrej únor. měsíc nezávislosti. nenech se zblbnout. zvol si sám. každý den alespoň jeden vzorek. každý den jedna recenze.
mokrej únor. měsíc nezávislosti. nenech se zblbnout. zvol si sám. každý den alespoň jeden vzorek. každý den jedna recenze.
Re: Löwen Honig Enzian
Alkohol: | 40 % |
Podrobnosti: | vzorek v Jelínkovic podnikovce před WF Brno 2018 |
Aroma: | Křen, zemitost až minerálnost (štěrk), asociuje mi zelenou barvu wasabi. Mýdlo. |
Chuť: | Na jednu stranu hodně sladké, na druhou stranu štiplavé. Hodně zajímavá kombinace. Žeru totálně staré ztrouchnivělé dřevo zalité sirupem z cukrové řepy. |
Dozvuk: | Sládnoucí. Mrkev obalená hlínou. |
Shrnutí: | Hodně netradiční pití, to se musí nechat. Něco tak rozporuplného a protichůdného jsem snad dosud nepil. No, paní Metelková, děkuji. ![]() ![]() |
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování