Whisky Svach
- Marvin
- Profesionál
- Příspěvky: 1298
- Registrován: 01 zář 2011, 09:31
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Whisky Svach
Raději to dám samostatně pro případ, že by se spustila zase nějaká další diskuse .
Ve Svachově Lhotce u Českého Krumlova vznikla v roce 2015 další destilérka, která začala mimo jiné vyrábět i vlastní whisky. Vzhledem k tomu, že v objektu už je minipivovar (pivo Glok), tak mohou využít obdobnost technologií na začátku výroby. Více zde: http://relax.lidovky.cz/u-ceskeho-kruml ... avosti_ape
Web destilérky je pak zde: http://www.svachovka.cz/destilerka
Předpokládám, že tam uvedená informace o zrání se týká obecně celého provozu, tj. včetně ovocných destilátů: "Zrání produktů bude probíhat v dřevěných dubových sudech z Tennesse, Francie, Beskyd a Rakouska. Část bude zrát v skleněných nebo nerezových nádobách."
Ve Svachově Lhotce u Českého Krumlova vznikla v roce 2015 další destilérka, která začala mimo jiné vyrábět i vlastní whisky. Vzhledem k tomu, že v objektu už je minipivovar (pivo Glok), tak mohou využít obdobnost technologií na začátku výroby. Více zde: http://relax.lidovky.cz/u-ceskeho-kruml ... avosti_ape
Web destilérky je pak zde: http://www.svachovka.cz/destilerka
Předpokládám, že tam uvedená informace o zrání se týká obecně celého provozu, tj. včetně ovocných destilátů: "Zrání produktů bude probíhat v dřevěných dubových sudech z Tennesse, Francie, Beskyd a Rakouska. Část bude zrát v skleněných nebo nerezových nádobách."
Re: Whisky Svach
jeee jezdim obcas kolem tak se asi zastavim:)
Re: Whisky Svach
Díky za odkaz, o palírně ovocných destilátů jsem věděl, ale o výrobě whisky jsem netušil. Doufám, že svachovští nebudou s lahvováním whisky chvátat.
Ale to oni stejně budou... Tříletá single malt u nás vyvolává spíše rozpaky než nadšení, ale neberme jim jej. Mám to k nim blízko, tak je do zimy 2018
navštívím, ochutnám a uvidím.
Ale to oni stejně budou... Tříletá single malt u nás vyvolává spíše rozpaky než nadšení, ale neberme jim jej. Mám to k nim blízko, tak je do zimy 2018
navštívím, ochutnám a uvidím.
Re: Whisky Svach
3letka muze byt dobra...pujdu do ni bez předsudků
když vidím jak jsem do některých mladých a starých šel s předsudky a pak byl zklamanej tak už to nedělám:)
když vidím jak jsem do některých mladých a starých šel s předsudky a pak byl zklamanej tak už to nedělám:)
Re: Whisky Svach
Pravda, pro výrobce bude vždycky tou nejlepší whisky na světě. Tolik práce, času, péče a investic... To nadšení plně chápu. A očekávání obrušuje hrany objektivitě. Každopádně v našich podmínkách nedozrává Skotská, ale (naštěstí) Česká whisky, kterou až se načasí velice rád ochutnám.
Re: Whisky Svach
s tím že u nás nedozrává skotská teda rozhodně nesouhlasím....
Re: Whisky Svach
Hmm, to bys měl. "Skotská whisky" je chráněná známka a podle skotské legislativy musí celý proces výroby a zrání až do lahvování proběhnout na území Skotska (ve skle už whisky nezraje). Pokud by jen část výroby nebo zrání probíhala jinde, už se tomu nesmí říkat "Skotská whisky".nidan píše:s tím že u nás nedozrává skotská teda rozhodně nesouhlasím....
Re: Whisky Svach
Tak, tak. Časem budeme moci porovnávat kvalitu české (moravské) whisky různých nových výrobců. Chuťové charakteristiky budou určitě rozmanité a myslím si, že místně specifické. Vzpomínám si, že když jsem si koupil první lahev GC 1992 49,2% 58. z 500, tak jsem si první třetinu říkal, co to je?
A nebyl jsem určitě sám. Srovnával jsem si tu chuť s Taliskerem, Laphroaigem, Bowmorkou nebo Balvenií, proto mi GC 22 moc nešel. Teď je super.
A na to budu myslet při budoucí ochutnávce whisky Svach, Trebitsch, nesmím je striktně porovnávat s něčím chronicky známým. Vše má svůj čas.
Také proto ve whisky z našich luhů a hájů nebudu hledat Skotsko nebo Indii, protože jsme klimaticky úplně jinde. Vždyť to známe. To máte : sladování,
máčení, fermentaci, destilaci, zrání v sudech, v jakých sudech, podmínky ve skladech...
A nebyl jsem určitě sám. Srovnával jsem si tu chuť s Taliskerem, Laphroaigem, Bowmorkou nebo Balvenií, proto mi GC 22 moc nešel. Teď je super.
A na to budu myslet při budoucí ochutnávce whisky Svach, Trebitsch, nesmím je striktně porovnávat s něčím chronicky známým. Vše má svůj čas.
Také proto ve whisky z našich luhů a hájů nebudu hledat Skotsko nebo Indii, protože jsme klimaticky úplně jinde. Vždyť to známe. To máte : sladování,
máčení, fermentaci, destilaci, zrání v sudech, v jakých sudech, podmínky ve skladech...
Re: Whisky Svach
myslel jsem samozdřejmě skotského typu ale to si myslím že je každému celkem jasné...
Duthoron píše:Hmm, to bys měl. "Skotská whisky" je chráněná známka a podle skotské legislativy musí celý proces výroby a zrání až do lahvování proběhnout na území Skotska (ve skle už whisky nezraje). Pokud by jen část výroby nebo zrání probíhala jinde, už se tomu nesmí říkat "Skotská whisky".nidan píše:s tím že u nás nedozrává skotská teda rozhodně nesouhlasím....
Re: Whisky Svach
Každýmu bylo jasný že pravdu má Duthoronnidan píše:myslel jsem samozdřejmě skotského typu ale to si myslím že je každému celkem jasné...
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.