Port Dundas 25 yo 1991 Signatory

Obilné whisky
Odpovědět
Uživatelský avatar
xenopus
Znalec
Znalec
Příspěvky: 709
Registrován: 01 kvě 2015, 18:00

Port Dundas 25 yo 1991 Signatory

Příspěvek od xenopus » 25 črc 2017, 21:16

Port_Dundas_25 yo_WB86687.JPG
Obilnou whisky z Nížinné palírny Port Dundas pila spousta lidí jako součást různých blendů (např. v loňské JW Red Rye Finish). Jako single grain má ale na fóru první recenzi. Dnes už údajně palírna nepálí a těžiště produkce obilné whisky Diagea se přesunulo do palíren Cameronbridge a North British.
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/86687
Alkohol:46 %
Barva:
Podrobnosti:0,02l vzorek z WF Radebeul 2017; Cask No. 50401, 307 lahví, D. 14. 3. 1991, B. 3. 5. 2016
Aroma:Ostré, lihové, v aromatech nevýrazné. Obilná kořenitost, voňavka, kytičky.
Chuť:Středně hladká, trochu šťavnatá, jednoduchá, ale intenzivní; bez nedobrých chuťových odstínů. Obilí, černý pepř, lehce ovocnosti, vanilka.
Dozvuk:Prakticky žádný, po 25 letech bych čekal větší vliv dřeva. Obilí, trocha vanilky. Vyrobeno zřejmě z pšenice.
Shrnutí:Samozřejmě je nutné ji - jako jiné letité SG - nechat trochu nadýchat. Ani potom se ale žádný festival nekoná. Whisky vypálená v době, kdy mi ještě nebylo pět let. Troufám si ale tvrdit, že já - na rozdíl od Port Dundas 1991 - jsem za to čtvrtstoletí od svého bezprostředního okolí pochytil víc. Dozvuk? Asi jako když do panáka ruské vodky hodíte na pár vteřin marshmallow a kousek vanilkového lusku bez semínek a pak tekutý obsah vypijete (nezkoušel jsem). Pití je to bez chuťových vad, ale hrozně jednoduché.
Body:78,5
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování

Odpovědět