Pivní sekce

Máte-li náměty, poznámky či nápady k chodu fóra či si chcete jen tak pokecat, sem s tím.
Odpovědět
Uživatelský avatar
lalos
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1094
Registrován: 19 kvě 2015, 07:43
Bydliště: Zlín

Re: Pivní sekce

Příspěvek od lalos »

Terno Zlín taky 39,- :dance:
Instagram, Facebook, Whiskybase

Scotch, irish, japanese, american, indian - Racism Freezone

salam15
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2147
Registrován: 20 říj 2011, 11:24

Re: Pivní sekce

Příspěvek od salam15 »

Tak to je terno
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.

Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3804
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Pivní sekce

Příspěvek od nidan »

jsme zmaten, že zrovna ve zlíně neznají baťovi ceny :lol: :lol:

Uživatelský avatar
lalos
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1094
Registrován: 19 kvě 2015, 07:43
Bydliště: Zlín

Re: Pivní sekce

Příspěvek od lalos »

No ale vždyť to je baťovská cena 😁 39,90
Instagram, Facebook, Whiskybase

Scotch, irish, japanese, american, indian - Racism Freezone

Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3804
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Pivní sekce

Příspěvek od nidan »

lalos píše:
16 čer 2020, 19:49
Terno Zlín taky 39,- :dance:
:naughty: :lol:

Uživatelský avatar
Pet
Znalec
Znalec
Příspěvky: 673
Registrován: 02 čer 2013, 14:39
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pivní sekce

Příspěvek od Pet »

Na pivních slavnostech na Zelňáku jsem v pátek měla JBM Tropical Thunder, Pineapple+yuzu+cardamom sour ale. Docela fajn kyseláč. A dneska před obědem jsem od nich měla JBM Cherry Pie, Cherry+Vanilla sour ale. To bylo dobré. Ten mi dost chutnal. A tatíkovi tam dost chutnal ležák 12 od Mad Cat a 11 Ipa od Sterna.
Legračně jsme se tam dali do řeči s nějakým pivařem z Ukrajiny co je tu na výletě a suše mi povídal, že se v sobotu prošel přes ochutnávkové pivnice v Brně a že měl 22 piv :alco26: No, asi dobrej oddíl.
Obrázek

Uživatelský avatar
Fileta
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1234
Registrován: 15 čer 2015, 14:47
Bydliště: Litovel

Re: Pivní sekce

Příspěvek od Fileta »

Takové neštěstí, pivo Konrád mám rád :(
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/poz ... zpravy_vlc

Uživatelský avatar
Fileta
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1234
Registrován: 15 čer 2015, 14:47
Bydliště: Litovel

Re: Pivní sekce

Příspěvek od Fileta »

Při dnešním nákupu jsem si na Konráda vzpomněl a chutná mi ;)
_20200629_211240.JPG

salam15
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2147
Registrován: 20 říj 2011, 11:24

Re: Pivní sekce

Příspěvek od salam15 »

Jo, je potřeba hasit...
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.

Uživatelský avatar
Fileta
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1234
Registrován: 15 čer 2015, 14:47
Bydliště: Litovel

Re: Pivní sekce

Příspěvek od Fileta »

Trochu osvěty (není z mojí hlavy):
Cukr
Používá se pro rozjezd hlavního kvašení na spilce a také pro zvýšení výtěžnosti (roste objemové procento alkoholu). Používá se v řádech jednotek procent na várku. Kdyby jej bylo více, pivo by bylo řídké. Je to jakási berlička při výrobě piva a při použití v rozumné míře jej nemáte šanci v pivu poznat. Přičemž pověsti o kyselém ocásku, který by měl v pivu zanechávat, se nezakládají na pravdě.
Chmelový extrakt
Při klasické pivovarské technologii se hořké látky ze chmele dostávají do piva při části výroby zvané chmelovar. Chmelový extrakt je látka, kdy hořké látky nebyly ze chmele extrahovány varem, nýbrž pomocí CO2 nebo ethylalkoholu. Pivovarům šetří náklady za energie a mohou způsobovat ulpívání hořkosti v ústní dutině, které umí být v případě piv vařených moderními technologiemi hodně nepříjemné a rušivé.
Chmelový isoextrakt (tetrahop)
Je jakýsi vyšší level chmelového extraktu, používá se pro zvyšování hořkosti piva a stabilizaci pivní pěny. Dle aktuální platné legislativy nemusí být na etiketě uváděn.

Odpovědět