Karafy na destiláty

Máte-li náměty, poznámky či nápady k chodu fóra či si chcete jen tak pokecat, sem s tím.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Króča
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1525
Registrován: 11 dub 2011, 20:54
Bydliště: Olomouc

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od Króča » 07 čer 2014, 12:13

Myslím, že tě chápu ;)
85+ bodů = doporučuji
Obrázek

Petr.D
Znalec
Znalec
Příspěvky: 552
Registrován: 21 pro 2011, 13:19
Bydliště: Brno

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od Petr.D » 07 čer 2014, 15:16

whisky píše: Glenlivet 12y, Cragganmore 12y, Glenffidich 15y, Benriach 16y s tím, že jsou to mňamky
Souhlasím,nejsou.
whisky píše: Musím říci, že mi Lagavulin s Laphroaigem QC chutnají. K doutníku či fajce jsou téměř ideální. Jediné co ještě možná z oblasti sm-whisky vyzkouším, bude nějaká verze stařená pouze v PX sudech
Neříkal jsem Ti to hned na začátku, ještě vyzkoušej Caol Ilu, též není marná ;)
"všechny nerašelinné whisky jsou hnus"

Uživatelský avatar
Radek
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1273
Registrován: 17 črc 2011, 09:25

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od Radek » 07 čer 2014, 15:20

whisky píše:......takže jsem po shlédnutí a přečtení chvalozpěvů zde na božském fóru nebral vzorky, ale VZORKY (celé láhve). Glenlivet 12y, Cragganmore 12y, Glenffidich 15y, Benriach 16y s tím, že jsou to mňamky....
Ke špentum a karafám se vyjadřovat nebudu, neb je mi to šumák. Jednou se mi přerval špunt u 105ky a věřim že u skleněný zátky by se mi to nestalo, ale jinak v pohodě....akorát bych se pozastavil u těch mňamek, člověče, tos musel nějk blbě číst recenze. Ty tři první bych určitě za mňamky neoznačil.... ve smyslu toho slova určitě ne!! Spíš za takovou speysidovskou povinnou docházku, ale do mňamek maj dost daleko. To bys musel vyzkoušet jiný 8-)
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.

Uživatelský avatar
zyki
Znalec
Znalec
Příspěvky: 677
Registrován: 22 led 2013, 14:36
Bydliště: Praha

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od zyki » 07 čer 2014, 21:50

Mám tak nějak pocit, že nejde o to, zda to jsou mňamky, ani o karafy, ale někdo má potřebu se stavět do role toho nejlepšího, kterému ostatní nesahají ani po kotníky.

sandrider
Znalec
Znalec
Příspěvky: 586
Registrován: 04 zář 2011, 14:08

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od sandrider » 07 čer 2014, 22:46

whisky píše:Buď v klidu. Brouků pytlíků je plné forum. Jedni rádi užívají plurálu "my", druzí dělají sáhodlouhé recenzní trachtáty podle jednoho 0,04 l vzorku, třetí mají nutkavou potřebu se vyjádřit kde k čemu a to jen z pozice, že mají funkci.
Proč si ty traCHtáte nezaložíš vlastní fórum a nepřestaneš za.írat tohle?

salam15
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1920
Registrován: 20 říj 2011, 11:24

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od salam15 » 08 čer 2014, 21:31

Mně přijde, že whisky už nám tak moc dokázal, že tomu rozumí nejlíp na světě, že by stálo za to ho definitivně ignorovat :-)
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.

whisky

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od whisky » 06 črc 2014, 23:36

Petr píše:No, teď už mně, moje ješitnost, :mrgreen: nedá, abych taky něco nenapsal. Skoro mi to připomíná, že se nám tu, po delší odmlce, vrátil jistý Bu... Dost často, lidi kteří nemají bůhvíjakou zkušenost s whisky, přesvědčuji, že v nějakých 98% máme nosy a patra v pořádku, a že když jim whisky nějak, ať už voní nebo smrdí, tak je to naprosto, jak má být. Většinou je problém, najít vhodný výraz pro to, co nám evokuje. Napsat ovšem o výše zmíněných whisky, něco v tom duchu, že je to jenom nakyslý slad, může jenom člověk, který je v koncích - buď se svým čichem a chutí nebo "pojmoslovným aparátem".
Nevím, zda "Whisky" měl někdy možnost čichnout si nebo dokonce pokousat slad, řekl bych, že ne. Slad a kyselý, to mi nějak nejde dohromady. Zato kyselý, či spíše zakyslý a "Whisky", jak tak v úžasu koukám, k sobě sednou jako ulité. :hand:
Omlouvám se za lehce ostřejší tón, ale asi to bude rumem Santa Teresa Selecto, který jsem si dopřál místo nějaké "nakyslé whisky mňamky". :liar:
Neboj nevrátil. I když mě osobně chybí, neb mi mluvil z duše a nebál se vám to říci na plnou hubu. Což někteří "ješitní wiskofilové", kteří zasvětili život 3x "přepálenému pivu", kterému dává chuť spíše dřevěný sud ve kterém leží než samotný prvoprodukt (narozdíl od ovocných destilátů), stěží dokázali udejchat. Také mi to tady občas přijde jako parta snobů, čest vyjímkám Króčo, Petře D., Radku, kteří neví co s penězi, než parta uvědomělých a tolerantních, kteří chápou, že existují lidé i s diametrálně odlišným názorem než je ten jejich.

Mě například přijde hodně ujeté napsat "chutná to jako kožená brašna". No a? Zasměju se a jdu dál.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Petr píše:Króčo, mně nejde o to, že tady někdo píše, co cítí (smrad nebo vůni) a jak mu chutná/nechutná whisky, či cokoliv jiného. To nikomu neberu a opět zdůrazňuji - tak to je naprosto v pořádku. Mne akorát prudí styl soudruha "Whisky" a obehrané prázdné slovní výrazy,
("....... doporučované mňamky ze speyside mi přišlo jako něco co se dá přirovnat čerstvé přiboudlině u slivovice (Lepí-M či odlakovač nehtů). ")
za nimiž cítím jenom despekt a kádrování. Ale k tomu už jsem se jednou vyjadřoval.
Že někdo dokáže ochutnat a následně se svými slovy podělit o zážitek, na základě velkého panáka, co je na tom opovrženíhodného. Jsou lidi, kterým stačí taky jenom přičichnout a ví svoje.
Jen tak, pro pořádek, jsem si mrknul na pár Whiskyho příspěvků k několika málo značkám, které tady uveřejnil. Nu, dobrá. ... Někdo s tím má problém i po vypití celé flašky.
A ještě zpátky ke kyselému sladu - člověk, který toto řekne vůbec neví, o čem mluví. Jenom na okraj bych si tady dovolil připomenout, že ze sladového šrotu po spaření a vyloužení horkou vodou získáme sladinu = sladký roztok, který živí kvasinky, atd, atd. Je to, jako kdybych napsal, že jsem kousl do jablka, které bylo sladké jako citron. Tomu já říkám, že mi někdo zkouší vrtat třetí dírku do nosa. :hand:
No vidíš. Když jsem loni dělal mač z jablek, tak jsem si také po ochutnání myslel, že je slaďoučký až dost. Ale ouha, po změření refraktometrem jsem musel přihodit pár kilo cukru, abych se dostal z 11% na 20%, aby kvasinky měli co papat a já nemusel pálit na 4x.

Co tě naštvalo nejvíc? Kyselý slad, whiskofil, mňamka? Nebo snad ta drzost, že jsem si dovolil zvolit nick whisky?

BTW, co je prázdného na Lepí-M a odlakovači? Prostě jsem to tam po otevření cítil, no a? Někdo koženou brašnu, někdo Lepí - M. A přitom oboje vzešlo z 2x - 3x přepáleného piva a dubového sudu. To je co?

whisky

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od whisky » 06 črc 2014, 23:39

petr.domansky píše:
whisky píše: Glenlivet 12y, Cragganmore 12y, Glenffidich 15y, Benriach 16y s tím, že jsou to mňamky
Souhlasím,nejsou.
whisky píše: Musím říci, že mi Lagavulin s Laphroaigem QC chutnají. K doutníku či fajce jsou téměř ideální. Jediné co ještě možná z oblasti sm-whisky vyzkouším, bude nějaká verze stařená pouze v PX sudech
Neříkal jsem Ti to hned na začátku, ještě vyzkoušej Caol Ilu, též není marná ;)
Caol Ilu mám. Ale moc mě neoslovila, stejně tak ani základní plnění Ardbegu. No, co už. :?

whisky

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od whisky » 06 črc 2014, 23:44

Radek píše:
whisky píše:......takže jsem po shlédnutí a přečtení chvalozpěvů zde na božském fóru nebral vzorky, ale VZORKY (celé láhve). Glenlivet 12y, Cragganmore 12y, Glenffidich 15y, Benriach 16y s tím, že jsou to mňamky....
Ke špentum a karafám se vyjadřovat nebudu, neb je mi to šumák. Jednou se mi přerval špunt u 105ky a věřim že u skleněný zátky by se mi to nestalo, ale jinak v pohodě....akorát bych se pozastavil u těch mňamek, člověče, tos musel nějk blbě číst recenze. Ty tři první bych určitě za mňamky neoznačil.... ve smyslu toho slova určitě ne!! Spíš za takovou speysidovskou povinnou docházku, ale do mňamek maj dost daleko. To bys musel vyzkoušet jiný 8-)
Naopak, četl pořádně, ale zřejmě jsem byl přespříliš důvěřivý. Když on místní Capo di Tutti vypadá na svých kazatelsko-mesiášských videích tak přesvědčivě. :cry:

Doporučíš mi nějaké mňamky? Děkuji.

whisky

Re: Karafy na destiláty

Příspěvek od whisky » 06 črc 2014, 23:48

zyki píše:Mám tak nějak pocit, že nejde o to, zda to jsou mňamky, ani o karafy, ale někdo má potřebu se stavět do role toho nejlepšího, kterému ostatní nesahají ani po kotníky.
Co je to vlastně pocit? Je to stav poté co jsme něco cítili a nějak jsme to nedokázali zpracovat. Tudíž vznikl po-cit, stav po citu, frustrace, která s námi zmítá. :D

Zamčeno