Re: Novinky na fóru
Napsal: 29 kvě 2019, 12:32
Je to smutný, jací jste alkoholici, hodně to s ohledem na to není
Třeba takovejch 100 tisíc kliků na 100 lidí je tisíc na jednoho, za pár let v pohodě, hledám tam něco každou chvíli.
Vše o whisky pro začátečníky i pokročilé. Neváhejte se přidat s vaší zkušeností, postřehem či dotazem.
https://whisky.nethar.cz/forum/
Je to smutný, jací jste alkoholici, hodně to s ohledem na to není
Hele, nakonec máš možná pravdu ty, a ne já. Tabulku nezpochybňuju a dost možná i ten sotol patří pod mezcaly. A já vím koneckonců prd. Zeptej se raději nějakého Mexičana.Nethar píše: ↑29 kvě 2019, 11:22 Já tomu tedy rozhodně nerozumím, což je to nejdůležitější Proto jsem toto zařazení radši vypíchnul, abych byl kdyžtak opraven. Jen jsem to v rychlosti včera googlil a našel jsem na pár místech, že to patří do skupiny mezcalů, stejně jako tequila, bacanora... Technicky to možná mezcal není, protože ten kaktus už není agáve, ačkoliv dřív se mezi agave řadil a byl překategorizován, ale prakticky se tam sotol jakožto chlast asi furt řadí. Resp. ještě je to spíš tak, že je mezcal jako široká kategorie tohoto všeho a pak je mezcal jako podkategorie (Oaxaca) těch velkých mezcalů na úrovni sotolu, tequily a tak (příkladám obrázek). Všehovšudy to fórum rád přejmenuju na nějaký aktuálně uznávaný název toto všechno objímající, lepší než Tequila & Mezcal by tedy možná bylo Mezcaly nebo ještě něco obecnějšího, jestli vymyslíte, Kaktusové destiláty od josého se mi zdají taky vhodné
Já už bych to zatím nechal nebo dopadneme jak američtí intelektuálové s "genderem"Nethar píše: ↑30 kvě 2019, 07:53 Tož jsem to teda nějak rozsekal.
Tequila & Mezcal jsou nyní Mezcaly a je tam vše z Mexika s červem i bez červa, z kaktusu i z klobouku
Přidal jsem sekci Cider, kam jsem dal překvapivě cider, cidre, sidro...
Calvados jsem šoupnul do Ovocných destilátů. Pokud to někoho extra trápí, můžeme přidat sekci Calvados (přijde mi to návodnější než Destiláty z cideru), jinak bych to nechal u Hruškovic a Jabkovic, když se to rozroste, tak to rozpůlíme.
Zbytek je hrůza a děs, vína s pryskyřicí, piva co viděla whisky, frisko, Božkov tradiční, směs rumu, whisky a ibalginu, apod., nechal jsem to v Další, moc toho už není, asi 17 kousků. Pokud vám přijde, že něco patří do jedné z existujících kategorií, prosím o upozornění, přesunu.