Vinařská sekce
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Příspěvky: 11788
- Registrován: 23 úno 2011, 15:28
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vinařská sekce
Château Peyrabon jsem kdysi koupil jednu nebo dvě lahve ročníku 2014 a zachutnalo mi, takže následoval celý karton do sklípku. Pak jsem po čase náhodou (typická alkoholická "náhoda") narazil i na ročník 2015 a objednal další karton (pěkný příběh o doručování plný zvratů někdy nad skleničkou). Na ročník 2016 jsem šel před časem už na jistotu. Zatím zbyly i nějaké ty původní, protože s dobrým vínem nikam nespěchám, tak dneska porovnávám. Nejstarší vyhrává, nejbohatší ovocná vůně i marmeládová chuť, ty novější jsou méně výrazné a jdou více do taninové hořkosti. Jestli to je tím, že takové prostě jsou, nebo jestli to za rok za dva doženou, to už ale nevím. Buďme rádi, že ta whisky nám v lahvi nezraje... teda zraje, ale pomaleji... teda zraje, ale jinak... teda... nevím... Každopádně nyní mě čeká večer plný dřiny
Re: Vinařská sekce
Tak jsem narazil na tohle. Třeba to někdo zkusí https://www.idnes.cz/hobby/domov/recept ... -domov_mce?
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.
Re: Vinařská sekce
Už jsem v minulosti něco málo udělal, ale podle trochu jiného postupu. Jinak není třeba čekat na první mrazíky, stačí dát zralé trnky na pár dnů do mrazákuRadek píše: ↑10 říj 2020, 10:57 Tak jsem narazil na tohle. Třeba to někdo zkusí https://www.idnes.cz/hobby/domov/recept ... -domov_mce?
Letos chci zkusit naložit trnky na námořnickýho rumu
Re: Vinařská sekce
Na 20 litrový demižon použijte pět, šest kg cukru. Vždyť to je 25-30% objemu
Re: Vinařská sekce
Nejsem znalec, ale toto víno nám dnes večer chutná