Vinařská sekce

Máte-li náměty, poznámky či nápady k chodu fóra či si chcete jen tak pokecat, sem s tím.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Radek
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1345
Registrován: 17 črc 2011, 09:25

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od Radek »

Tak... nějaká Háta Sassmannová na Zprávách Seznamu napsala článek o Beaujolais nouveau ve kterém se lze dočíst: Letošní Beaujolais Nouveau však málem nespatřilo světlo světa. Vínu vyrobenému z divokých jahod, malin nebo černého rybízu uškodilo sucho a krupobití. Podle Pařížanů je ale i tak dobré.
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/mla ... cle-detail
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.
Walter
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1093
Registrován: 04 dub 2016, 19:34

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od Walter »

Má to, Háta, nějaké dopletené. :)
Uživatelský avatar
Pet
Znalec
Znalec
Příspěvky: 961
Registrován: 02 čer 2013, 14:39
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od Pet »

To je hezky blbý. Automatický překlad? To musím přeposlat kámošovi vinařovi, umlátí se smíchy
Obrázek
Uživatelský avatar
Radek
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1345
Registrován: 17 črc 2011, 09:25

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od Radek »

Radek píše: 17 lis 2017, 11:35 Tak... nějaká Háta Sassmannová na Zprávách Seznamu napsala článek o Beaujolais nouveau.....
Už jí na to asi upozornili :D ....momentálně už tam píšou: Vínu, které chutná po divokých jahodách, malinách nebo černém rybízu, uškodilo.....

Ale v tom videu je to furt :violin:
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.
joy
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2785
Registrován: 27 úno 2014, 17:20
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od joy »

Rulandske bile 2015 od Blazka. Toz dobre to je.

Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
lalos
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1699
Registrován: 19 kvě 2015, 07:43
Bydliště: Zlín

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od lalos »

V rámci samostudia whisky finišů, francouzské sauternes víno Sablettes.

Tohle opravdu není na velkoobjemové pití. Ale jako dezertík dobrý a na příště vím, co v té Glenmorangie Nectar d'Òr hledat 😉
Instagram, Facebook, Whiskybase

Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od Hunter »

Včera při posezení s partou, která se schází v naší oblíbené vinotéce, jsem měli vánoční večírek.
Sešly se nám na stole jen samá skvělá vína.

Pietra Pura Mandus Primitivo di Manduria 2016, Itálie (TOP víno večera, nakouřené, s nádechem pečeného masa a tmavých bobulí)
Luis Felipe Edwards Family Selection Gran Reserva Carmenère 2014, Chile (můj příspěvek z oblíbené řady od LFE)
Bock Royal Cuvée 2012 (Cabernet Sauvignon · Cabernet Franc · Merlot · Pinot Noir), Villány, Maďarsko (příspěvek od kolegy, který navštívil toto vinařství)
Damianitza No Man's Land Gold 2010 (Cabernet sauvignon, merlot) Bulharsko, Thracian Valley (víno z Thrákie, odkud pocházel Spartakus)
Luis Felipe Edwards Family Selection Gran Reserva Shiraz 2014 (další můj příspěvek, aneb druhý pozdrav od Augusto Pinocheta)
Vinařství Pod Hradem, Rulandské šedé polosuché pozdní sběr, 2016 viniční trať Nová Hora
Kosík Tvrdonice, Rulandské šedé pozdní sběr suché 2016

Pěkný večer to byl...
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
evening
New-make
New-make
Příspěvky: 204
Registrován: 19 srp 2014, 22:44
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od evening »

maxale primitivo appassimento 2016.jpg
Vianoce sú za objavom skvelého primitiva, ktore som s riskom objavil, objednal a ochutnal ako vianočné víno, keďže moje obľúbené http://www.ipastini.it/it/shop/i-nostri ... o-sud.html došlo a nové príde z Talianska ktoviekedy.
Primitivo Appassimento 2016 Orion Wines je vyrobené metódou dosúšania hrozna. Hlboká, až čierna farba. Mohutná viskozita. Intenzívna, omamná vôňa sušených sliviek, čučoriedkového džemu a černicového koláča. V chuti ovocie preliate kvalitnou, horkou čokoládou. Dochuť je dlhá, mohutná a čistá.
Skvelé, skvelé.... objednávam dokiaľ je :dance:
[barva][/barva]
joy
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2785
Registrován: 27 úno 2014, 17:20
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od joy »

Dnes jsme si se zenou otevreli ledove vino Palava 2013 od vinarstvi Bronislav Vajbar.
Sice nejsem priznivcem sladkych vin, ale tohle mi sedlo. Neni to prvoplanovita sladkost, ale dokaze ukazat mnohovrstevnatost a i kyselinku, ktera v dobre udelanem vine nesmi chybet.

Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk


Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 5324
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Vinařská sekce

Příspěvek od nidan »

jo Vajbar má skvělá vína, ještě že méme vinotéku cca 500 m pěšky :)
Odpovědět