Web: | https://www.tatratea.com/sk/ |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 52 % |
Velikost: | miniatura 0,04 l |
Naslepo: | ne |
Aroma: | Tohle je jakože asi takový ten "čistý" Tatratea, černý čaj. Přiznám se, že tady ta základní (ona je teda plná i jakýchsi bylinek) sladkost mi není příjemná, to je prototyp tlamolepu (v tuto chvíli nosolepu). Vůně ve mně nevzbuzuje chuť se napít, ale naředit to 1:10 džusem (či populárním slovenským nápojem Kofola, jak píší webovky). |
Chuť: | Hutná olejovitá sladkost, já teda řeknu Pedro Ximenez, když jsem mezi znalci, ale jede na speedu a víc chlastovatí. Ta síla alkoholu je k tomu cukříku u Tatratea vždycky nečekaná, ale jak jinak to chcete pořádně naředit džusem a mít furt alkohol ![]() |
Dozvuk: | Dlouhý, sladký, kytičkově bohatý medový. |
Shrnutí: | U některých Tatratea si dokážu představit, že se v hodně skromné míře dají cucat jako nějaký dezertík samostatně. Ale tohle se prostě ředit musí. Ale to není výtka, tak je to určeno. |
Tatratea 52% Original Tea Liquer
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tatratea 52% Original Tea Liquer
-
- Profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tatratea 52% Original Tea Liquer
Ver tomu, ze nemusi.
-
- Profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Ja ne, ale v mem okoli to docela jede. Ne ze bych to nikdy nepil taky neredeny, ale nevyhledavam to.
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Narozdíl třeba od těch krémových Edradour likérů nebo Baileys mi tady u Tatratea ta sladkost přijde dost nad limit i na jednoho panáčka, nebo možná se mi to nehodí k té chuti jako takové. Ale jako přísada do drinků co by ne, některé jsou vůní zajímavé a výrazné. A když to někomu chutná čisté, tak co by ne. Já si po napití rozlepuju dva dny pusu, takže na celovečerní pití to nejde 

-
- Profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Na Bilikove chate v Tatrach to nabizeli s horkou vodou a citronem jako tatra tea grog. To byla asi pro me ta nejlepsi moznost, jak to pit.