Whisky Life! Prague
Re: Whisky Life! Prague
kdyby někdo hledal specialitky co přivezl Billy Walker do prahy tak zde:
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2019
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2018
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2019
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2008
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2019
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2018
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2019
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... achie-2008
Re: Whisky Life! Prague
Máš mít svojí jako já a pak je to OK
Re: Whisky Life! Prague
Příště vezmu nějakou 3cl maskovanou za 2cl
Re: Whisky Life! Prague
Chytrej kluk, stačí napovědět...
Re: Whisky Life! Prague
A položil někdo na patřičném stánku onu ožehavou otázku : ,,Kde máte palírnu ?"
"všechny nerašelinné whisky jsou hnus"
- Petr KomáreK
- Znalec
- Příspěvky: 668
- Registrován: 15 črc 2019, 22:25
- Bydliště: praha - východ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Whisky Life! Prague
jo
a i někdo další?
nebo tu jen všichni popichují a nikdo se nejde přímo zeptat?
a i někdo další?
nebo tu jen všichni popichují a nikdo se nejde přímo zeptat?
Petr KomáreK
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
Re: Whisky Life! Prague
Já kluky a holky z Třebíče ignoruju
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.
-
- Profesionál
- Příspěvky: 2785
- Registrován: 27 úno 2014, 17:20
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Whisky Life! Prague
A? Odpovedeli ti? Nebo jen mlzili ci lhali?Petr KomáreK píše:jo
a i někdo další?
nebo tu jen všichni popichují a nikdo se nejde přímo zeptat?
- Petr KomáreK
- Znalec
- Příspěvky: 668
- Registrován: 15 črc 2019, 22:25
- Bydliště: praha - východ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Whisky Life! Prague
Odpověď bude asi trochu delší
Úplně jsem nepobral ty neustálé útoky na ně, kdy rejpnutí na Trebitsch se objeví i zcela mimo kontext diskuse o něčem jiném
občas mi to připadá, že to patří k místnímu folklóru, prostě Trebitsch
Jejich starý web jsem viděl jen letmo, pamatuji si, že tam nějaké chyby byly, ale než jsem si stačil udělat čas, abych si to pročetl a podivil se, tak byl nahrazen webem novým (přesněji tehdy stránkou "tady bude nový web")
asi se dát najít v archivech, ale proč bych to měl dělat? abych rejpal do informací, které někdo už stáhnul?
Zkoušel jsem tu najít, co všechno je na nich špatné a zase tolik konkrétního jsem nenašel
prostě Trebitsch
Pokecal jsem nima oba dny. Nejdřív s Davidem Kratochvílem, což je podle mne taková ředitelsko/obchodní část firmy a potom s Tomášem Dyntarem master distillerem. A ještě s jedním, ale jméno nevím. Jsou to fajn lidi, nadšení tím co dělají, věří tomu.
takže pár věcí, co jsem se ptal, případně jsem na ně narazil tady
Kde máte palírnu?
Aktuálně svoji palírnu nemají, koupili starý lihovar, který dávají dohromady a tam bude časem jejich vlastní palírna
ono to taky stojí dost peněz, času a námahy (v tom byl hezký ten blog od Lancraftu - už pálíte? ještě ne, ještě pár povolení a přístí rok budem. Už pálíte? Tak ještě další úpravy a povolení a příští rok budem. ......)
Licenci na výrobu/pálení mají, takže není problém si již funkční palírnu pronajmout/půjčit a vypálit si sám. Já v tom problém nevidím.
Trochu napovídá i ten kosher certifikát. (značka "kvality" czech made se dávala bez kontroly a jak to dopadlo, český výrobek můžeš označit i maso z polska přivezené v kamionu a tady zabelené) Udělení kosher certifikátu si sakra hlídají a co jsem četl, tak v některých případech u toho asistují od začátku až do konce. Tam neukecáš - to maso je z makra, ale dál byl postup správný. Fakt si nemyslím, že si dali inzerát: "Kdo nám vyrobí pár set litrů whisky?"
Popichování do nich mi připomnělo jednu knížku:
Slad berou v Bruntále jako většina ostatních a občas i jinde.
"Jsme první a jediná firma v České republice, která se úzce specializuje na výrobu whisky."
Každého hned napadne - a co Jelínek? a co Stock?
nově můžeme ještě přidat - Blatná a Svach
Ale nikdo z nich nedělá jen whisky. Jelínek a Stock jsou velký výrobci a do svého portfolia zařadili i whisky.
Blatná a Svach jsou pěstitelské pálenice a navíc mají svůj vlastní pivovar, což je velké plus navíc, protože si můžou ještě více hrát s přípravou surovin
do určité chvíle můžete rozhodnout - budu dneska dělat pivo nebo whisky (trochu přeháním, ale základ je víceméně stejný)
Ale všichni měli již předtím licence, zázemí, palírnu, která jim fungovala a živila je (nemyšleno ve zlém)
Takže podle mne jsou první a jediní v ČR
Ocenění
těma se chlubí kde kdo, je to prostě marketing (podobně jako to výše)
jak aktualizuji web WOL a dohledávám informace, tak těch marketingových keců, cool výrazů a podobných věcí jsem viděl tolik, že někdy mám chuť ty obecné informace dát pryč a nechat tam jen charakteristiky a odkazy
občas v tom najít kloudnou informaci je docela náročné a to ještě nevím, zda je pravdivá nebo jen marketing
někdo/některé trhy na ocenění a podobné slyší
někdo ani neví, že pil whisky s 5 zlatými medailemi, 2 stříbrnými, ... prostě buď chutnala nebo nechutnala a ani 5 medailí to nezachrání
Jaká je náhoda, že v Classic Malts of Scotland jsou whisky od jednoho výrobce?
Myslím, že bych zvládnul získat zlatou v World Whiskies Awards.
Tedy kdybych chtěl, měl na to peníze a chtěl bych je za to jen tak vyhodit.
Myšleno já osobně (aby se to náhodou nevztáhlo k nim)
Hodně různých plnění whisky
To minimálně tenkrát zarazilo mě, když jsem je psal na WOL.
Ale s druhým pohledem mi došla ještě jedna věc. Když jsem já dělal víno, tak jsem dělal osm různých verzí. Když se jedna z nich nepovede, tak zbývá sedm dalších možností. Navíc vidím vliv různého postupu, když pojedu jedním osvědčeným, tak nezjistím, že to může být ještě lepší/horší. A to mám výsledek za půl roku, za rok můžu dělat další. U whisky je ten cyklus trochu delší.
Jak popisují, jednou z myšlenek, která vedla k jejich whisky, byl whisky bar, kde chtěli nabízet svoji whisky. Těžko budete nabízet jen jednu. Proto taky mají jednu základní na trhu a několik dalších plnění dostupných jen na baru.
to je asi všechno, co mě teď napadlo
psáno jak to vidím já a co si pamatuju a jak jsem to pochopil
A závěrem:
trochu mi tu chybí nadhled
porovnávání s palírnou, která dá většinu produkce do míchaných a co se jim povede, to jde do singlů, na trhu jsou pár desítek let a učení již mají za sebou
Svachovka se taky učí, před 14 dny nalahvovali svojí první whisky, získávají zpětnou vazbu, ochutnávají co vyrobili a přemýšlí jak dál, aby to bylo co nejlepší
Hned na začátku sedm druhů, čert aby se v tom občas vyznal, ale beru to stejně jako jsem psal výše - učíme se a na hotelu chceme nabízet více druhů, abychom lidem ukázali, že whisky může chutnat různě a má smysl hledat ten styl, co bude člověku vyhovovat
Jinak na webu Old Well měli pár chyb v popisech, podle mne drobných, vzniklých při tvorbě webu, tak jsem jim to na WLP řekl a ukázal, poděkovali, že to předají tvůrci stránek k opravě
Ale mohl jsem se samozřejmě rozčilovat, jak tomu vůbec nerozumí
PS: neplatí mě za reklamu, ani nefasuji whisky zdarma
Úplně jsem nepobral ty neustálé útoky na ně, kdy rejpnutí na Trebitsch se objeví i zcela mimo kontext diskuse o něčem jiném
občas mi to připadá, že to patří k místnímu folklóru, prostě Trebitsch
Jejich starý web jsem viděl jen letmo, pamatuji si, že tam nějaké chyby byly, ale než jsem si stačil udělat čas, abych si to pročetl a podivil se, tak byl nahrazen webem novým (přesněji tehdy stránkou "tady bude nový web")
asi se dát najít v archivech, ale proč bych to měl dělat? abych rejpal do informací, které někdo už stáhnul?
Zkoušel jsem tu najít, co všechno je na nich špatné a zase tolik konkrétního jsem nenašel
prostě Trebitsch
Pokecal jsem nima oba dny. Nejdřív s Davidem Kratochvílem, což je podle mne taková ředitelsko/obchodní část firmy a potom s Tomášem Dyntarem master distillerem. A ještě s jedním, ale jméno nevím. Jsou to fajn lidi, nadšení tím co dělají, věří tomu.
takže pár věcí, co jsem se ptal, případně jsem na ně narazil tady
Kde máte palírnu?
Aktuálně svoji palírnu nemají, koupili starý lihovar, který dávají dohromady a tam bude časem jejich vlastní palírna
ono to taky stojí dost peněz, času a námahy (v tom byl hezký ten blog od Lancraftu - už pálíte? ještě ne, ještě pár povolení a přístí rok budem. Už pálíte? Tak ještě další úpravy a povolení a příští rok budem. ......)
Licenci na výrobu/pálení mají, takže není problém si již funkční palírnu pronajmout/půjčit a vypálit si sám. Já v tom problém nevidím.
Trochu napovídá i ten kosher certifikát. (značka "kvality" czech made se dávala bez kontroly a jak to dopadlo, český výrobek můžeš označit i maso z polska přivezené v kamionu a tady zabelené) Udělení kosher certifikátu si sakra hlídají a co jsem četl, tak v některých případech u toho asistují od začátku až do konce. Tam neukecáš - to maso je z makra, ale dál byl postup správný. Fakt si nemyslím, že si dali inzerát: "Kdo nám vyrobí pár set litrů whisky?"
Popichování do nich mi připomnělo jednu knížku:
Víte co je to za knížku?"Potřeboval bych," četl jsem ze seznamu, "dvacet litrů ginu, dvanáct litrů whisky a osm lahví brandy."
"Oukej, šéfe. Chcete to všecko dneska?"
"Ano. Musím se okamžitě vrátit."
"Moc líto, šéfe. Dám vám gin a whisky pronto, na to tata. Ale brandy můžu dát až zítra."
"Proč to?"
Omluvně zavrtěl hrbem.
"Gin, whisky ... dělám hnedka. Ale udělat brandy, to trvá dvacet čtyry hodina."
Požádal jsem ho, aby mi ukázal svou rychlopalírnu, a on mě zavedl do jakési kůlny. Pokud jsem viděl, všechno její
zařízení se skládalo z pětihektolitrovéhp sudu denaturovaného lihu, láhve jalovcové třešti, z nádoby s páleným cukrem,
z balíčku mletého zázvoru a z čarodějnické křivule s výtažky různých bylin. Zvedl láhev jalovcové třešti.
"Gin dělám pronto." Pak ukázal pálený cukr a zázvor. "Whisky dělám pronto... Ale brandy ne tak snadno. Brandy
nutno vařit celou noc."
Slad berou v Bruntále jako většina ostatních a občas i jinde.
"Jsme první a jediná firma v České republice, která se úzce specializuje na výrobu whisky."
Každého hned napadne - a co Jelínek? a co Stock?
nově můžeme ještě přidat - Blatná a Svach
Ale nikdo z nich nedělá jen whisky. Jelínek a Stock jsou velký výrobci a do svého portfolia zařadili i whisky.
Blatná a Svach jsou pěstitelské pálenice a navíc mají svůj vlastní pivovar, což je velké plus navíc, protože si můžou ještě více hrát s přípravou surovin
do určité chvíle můžete rozhodnout - budu dneska dělat pivo nebo whisky (trochu přeháním, ale základ je víceméně stejný)
Ale všichni měli již předtím licence, zázemí, palírnu, která jim fungovala a živila je (nemyšleno ve zlém)
Takže podle mne jsou první a jediní v ČR
Ocenění
těma se chlubí kde kdo, je to prostě marketing (podobně jako to výše)
jak aktualizuji web WOL a dohledávám informace, tak těch marketingových keců, cool výrazů a podobných věcí jsem viděl tolik, že někdy mám chuť ty obecné informace dát pryč a nechat tam jen charakteristiky a odkazy
občas v tom najít kloudnou informaci je docela náročné a to ještě nevím, zda je pravdivá nebo jen marketing
někdo/některé trhy na ocenění a podobné slyší
někdo ani neví, že pil whisky s 5 zlatými medailemi, 2 stříbrnými, ... prostě buď chutnala nebo nechutnala a ani 5 medailí to nezachrání
Jaká je náhoda, že v Classic Malts of Scotland jsou whisky od jednoho výrobce?
Myslím, že bych zvládnul získat zlatou v World Whiskies Awards.
Tedy kdybych chtěl, měl na to peníze a chtěl bych je za to jen tak vyhodit.
Myšleno já osobně (aby se to náhodou nevztáhlo k nim)
Hodně různých plnění whisky
To minimálně tenkrát zarazilo mě, když jsem je psal na WOL.
Ale s druhým pohledem mi došla ještě jedna věc. Když jsem já dělal víno, tak jsem dělal osm různých verzí. Když se jedna z nich nepovede, tak zbývá sedm dalších možností. Navíc vidím vliv různého postupu, když pojedu jedním osvědčeným, tak nezjistím, že to může být ještě lepší/horší. A to mám výsledek za půl roku, za rok můžu dělat další. U whisky je ten cyklus trochu delší.
Jak popisují, jednou z myšlenek, která vedla k jejich whisky, byl whisky bar, kde chtěli nabízet svoji whisky. Těžko budete nabízet jen jednu. Proto taky mají jednu základní na trhu a několik dalších plnění dostupných jen na baru.
to je asi všechno, co mě teď napadlo
psáno jak to vidím já a co si pamatuju a jak jsem to pochopil
A závěrem:
trochu mi tu chybí nadhled
porovnávání s palírnou, která dá většinu produkce do míchaných a co se jim povede, to jde do singlů, na trhu jsou pár desítek let a učení již mají za sebou
Svachovka se taky učí, před 14 dny nalahvovali svojí první whisky, získávají zpětnou vazbu, ochutnávají co vyrobili a přemýšlí jak dál, aby to bylo co nejlepší
Hned na začátku sedm druhů, čert aby se v tom občas vyznal, ale beru to stejně jako jsem psal výše - učíme se a na hotelu chceme nabízet více druhů, abychom lidem ukázali, že whisky může chutnat různě a má smysl hledat ten styl, co bude člověku vyhovovat
Jinak na webu Old Well měli pár chyb v popisech, podle mne drobných, vzniklých při tvorbě webu, tak jsem jim to na WLP řekl a ukázal, poděkovali, že to předají tvůrci stránek k opravě
Ale mohl jsem se samozřejmě rozčilovat, jak tomu vůbec nerozumí
PS: neplatí mě za reklamu, ani nefasuji whisky zdarma
Petr KomáreK
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
- Hunter
- Moderátor fóra
- Příspěvky: 6759
- Registrován: 07 bře 2011, 15:11
- Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)
Re: Whisky Life! Prague
Tu jsem četl, Patrick Ryan, Jak jsem vyhrál válku.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil