Edradour Ballechin Batch 6 Bourbon

Odpovědět
Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 11788
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Edradour Ballechin Batch 6 Bourbon

Příspěvek od Nethar »

Dneska na test přišlo slepé porovnání tři Ballechinů - 3 Port, 5 Marsala a 6 Bourbon (4 Oloroso jsme již chutnali dříve od jerryho, 1 a 2 bohužel nemám).
Ballechin 6 Bourbon Cask
Ballechin 6 Bourbon Cask
ballechin6.jpg (70.22 KiB) Zobrazeno 3366 x
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/25669
Web:http://www.edradour.com/
WhiskyOnline:http://whiskyonline.cz/index.php?txt=mark&ff=edradour
Barva:
Alkohol:46 %
Velikost:vzorek
Naslepo:ano
Aroma:Kouřovitost uzeného charakteru, ale hlavně prostě kouřovitost. Hezky se nám to tu vystřídalo - moje osobní tři druhy rašeliny - dezinfekce, hlína, kouř, v přibližném podání třech Ballechinů. Podbarvená citrusy. Když kouř pomine (tedy on nepomine, ale nos si na něj trochu zvykne), zamíří do sladkosti, medeček, cukrové bonbony. Zralé až přezrálé banány.
Chuť:Pepřově štiplavá, až se bojím polknout, jestli mi něco neprovede ;) Samozřejmě kouřovitá všudy všude všehovšudy všelijak.
Dozvuk:Uzený dozvuk (tady se vystřídala s dvojkou, ta mi přišla zase uzenější v ústech než v dozvuku). Pikantně ještě při dodatečných polknutích doštipuje na jazyku. Z těch tří ale asi jinak nejnudnější.
Shrnutí:Také velmi dobrá nakouřená whisky. Zatímco aroma je vcelku hravé a spojení nasládlosti s uzeným kouřem u mě boduje, dozvuk není nijak převratný (ale je fajn, jenom v této trojici spíš ztrácí).
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Edradour Ballechin Batch 6 Bourbon

Příspěvek od Hunter »

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/25669
Barva:
Alkohol:46 %
Aroma:Aroma má dvě polohy, které jsou umně skloubeny. Tou první je velmi svěží, travnatá až ostrá vůně, a jako protipól je tu těžká, hutná a zemitá rašelina, ke které se ještě přidává kůže, jód a dřeň z červeného rybízu. Trochu mi tím připomíná BenRiach 21y Authenticus. (87 b)
Chuť:Sladká a zároveň ostrá, hodně rašeliny, což je fajn, bohužel v dozvuku guma a nahořklé třísloviny, což dojem trošku sráží. (83 b)
Body:85
Shrnutí:Opět jsem ochutnával vzorek dovezený z Whiskyfestivalu.I přes lehce disharmonický dozvuk je to velmi pěkná whisky.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Odpovědět