Ardbeg Supernova 2014

Odpovědět
Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 11788
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Ardbeg Supernova 2014

Příspěvek od Nethar »

supernova.jpg
supernova.jpg (18.05 KiB) Zobrazeno 3386 x
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/58148
Web:http://www.ardbeg.com/
WhiskyOnline:http://whiskyonline.cz/index.php?txt=mark&ff=ardbeg
Barva:
Alkohol:55 %
Velikost:vzorek
Naslepo:ne
Poznámka:Whisky festival 2015 vzorek 10
Aroma:Co si dát na rašelinný závěr prvního (nultého) festivalového dne jiného, než Ardbeg Supernovu, že? V ardbegovském kouři se vznáší sladké vanilkové tóny, vůně je to na jednu stranu výrazná a velmi bohatá, s nespočtem zajímavých odstínů, zároveň ale i na Ardbeg taková rozvážná, jemná, mírná. Sladké ovoce. Představme si takovou bohatší desítku, snad mírnější, výrazně vanilkovější.
Chuť:A tady přichází kouř a Ardbeg a masakr a na žádnou umírněnost už si nehraje.
Dozvuk:Dlouhý a výrazný.
Shrnutí:Už si tak dobře nepamatuju předchozí Supernovy, abych mohl porovnat, ale tohle je výborná whisky. Dal jsem si ji víceméně s tím, abych ji teda i ochutnal a abych mohl říct, že tyhle limitované edice jsou fakt předražený humbuk. No předražené to je, marketing okolo nesnáším, ale bohužel musím konstatovat, že Bill Lumsden je šikula. Ve vůni vanilkově zjemnělý bohatý Ardbeg, v chuti poctivý masakr. Láhev kupovat nebudu :-)
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Ardbeg Supernova 2014

Příspěvek od Hunter »

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/58148
Barva:
Alkohol:55 %
Aroma:Mořské pobřeží, citrusy, rašelina, špetka kouře. Ale nic těžkotonážního, jako jsem očekával, je to lehčí, docela svěží vůně. (85 b)
Chuť:Nástup je velmi nenápadný, ovšem po něm následuje krátký, uzený, kouřový, rašelinovo-citrusový výbuch, následovaný táhlým, kouřovým dozvukem. Chuť sama o sobě je zprvu dost sladká, citrusová, pak se ozve síla a ostrost, na 55% ještě poměrně decentně. Chuť je vrstevnatá, proměnlivá, a dle mých chutí excelentní. (95 b)
Body:90
Shrnutí:Plánoval jsem ji ochutnat na Whiskyfestivalu 2015 jako poslední panák, ale při ovonění sklenky jsem znejistěl, říkal jsem si, že vůně je nějaká slabá a utlumená, že už jsem za celý festival asi zahlcený, tak jsem panák přelil do lékovky a v klidu si udělal ochutnávku doma po návratu z festivalu. Takže se ukázalo, že to nebylo zahlcenými čichovými buňkami, že má tahle Supernova prostě lehčí vůni. Zato vám to ale vynahradí chuťovou explozí, ta je nebývalá a famózní. Kdyby voněla tak, jak chutná, možná bych měl nového krále svých žebříčků.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Odpovědět