Foursquare 9 yo Port Cask Finish

Pravé rumy, spiced a likéry na bázi rumu, tuzemáky.
Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 2803
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

Foursquare 9 yo Port Cask Finish

Příspěvek od josé »

fsq9port.jpg
fsq9port.jpg (7.11 KiB) Zobrazeno 4393 x
Info:mark II, vyrábí Foursquare Rum Distillery (stejně jako např. značky Doorly’s, R.L.Seales) patřící R. L. Seale & Company Ltd., zrání 3 roky v sudech po bourbonu a 6 po portském, blend č.162, lahvováno 6/2014
Alkohol:40 %
Původ:Barbados
Velikost:vzorek Air Cafe
Aroma:hutná silná a hladké kokosovitost. sladké. vanilka. velmi příjemné, bez kyselosti. opálené dřevo, čokoláda. připomíná Plantation 20th Anniv. (b.2/3)
Chuť:sladkost 0/3. velmi sušše působící, až drhne na jazyku. dřevo. stopy kokosu se mísí s větrovostí. řidší, pepřově pikantní (b.2/4)
Dozvuk:hřejivý, sušše kokosový. tmavá čokoláda - dík suchosti spíš práškové kakao na jazyku. (b.1/2)
Shrnutí:líbí se mi, že není sladký/doslazovaný. to portské bych neřekl ani za nic. suchý, zajímavý rum. na zaokrouhlení (b.1/1)
Body:6
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Foursquare 9 yo Port Cask Finish

Příspěvek od Hunter »

Barva:
Alkohol:40 %
Původ:Barbados
RumRatings:https://www.rumratings.com/brands/2233- ... ask-finish
Aroma:Velmi příjemná vůně. Jde o výtečný mix propolisu, medu, včelích pláství, kokosu, máty, ale i těžce květinových a ovocných vůní (sušené borůvky), ke kterým se přidává i cedrové dřevo. (89 b)
Chuť:Vůně mě připravila na něco sladšího, takže při první ochutnávce jsem byl překvapen suchou chutí. Klasicky rumový projev s kůží, kakaovou suchostí, větrovou dřevitostí a opáleným dřevem v dozvuku. (85 b)
Body:87
Shrnutí:Vliv portského bych nehádal a ani nepoznal. Baví mě víc svou vůní, v chuti neurazí. Pro ty, co hledají suchý rum, je to ideální volba. I když jsem spíš na sladší rumy, nákupu lahve nelituju.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
mahdi
New-make
New-make
Příspěvky: 58
Registrován: 03 úno 2017, 20:47

Re: Foursquare 9 yo Port Cask Finish

Příspěvek od mahdi »

Sussi charakter, ne az tak suchej jako treba Mount Gay XO, ale porad suchej. Dozvuk mirne zajimaci, ale pomerne rychle odeznivajici ... neni to spatna lahev, ale pravdepodobnost opetovne koupe moc nevidim. Taky me u rumu v teto cenove kategorii zarazi sroubovaci plechovej uzaver. Co se me libi hodne je barva, coz je malo.
mahdi
New-make
New-make
Příspěvky: 58
Registrován: 03 úno 2017, 20:47

Re: Foursquare 9 yo Port Cask Finish

Příspěvek od mahdi »

O necely dva mesice pozdeji a se zbyvajicim cca panakem v lahvi mirne koriguji predchozi zapisek. Pravdepodobnost koupe dalsi lahve vidim pozitivne, predtim ale zacnu 11letym bratrickem, pripadne cask strength 59% :)

Proste nekdy (casto) je treba nechat postupne lahev dorict vce, u nekterych nadseni odezni, tady naopak vidim kvality, ktery na prvnich par ochutnani uplne nebyly odhaleny.

Kokos mam u rumu rad a tady je ho akorat. Zrejma preference v kategorii sussich rumu.
Odpovědět