Nový experiment se sudy vymyslel v Indii nám už dobře známý Amrut.
Po prvotních třech letech v sudech po bourbonu byla tato whisky ještě tři a půl roku v unikátních sudech vyrobených z kombinace pěti typů dřeva: nový dub z Ameriky, Francie a Španělska (navíc s různým stupněm opálení), spolu s ex-Oloroso a ex-Pedro-Ximenez sherry.
Chuť je prostě bombastická! Napřed dojem hodně čokoládového sherry, ale vzápětí mi na jazyku explodovala sladkost spolu s pikantní štiplavostí. Najednou sladkost zase zmizí a přejde to do kořenitého sherry stylu. Kakao, rozinky, káva. V dochuti zjemní, zvolní, a objeví se uhlazená zklidněná dřevitost, čokoláda a koření. (97 b)
Body:
94
Shrnutí:
Ochutnal jsem vzorek dovezený z Whiskyfestivalu 2017. Luxus, tohle mě dostalo, obzvlášť chutí a její proměnlivostí.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus
to máš určitě pravdu, to oprvadu asi nikdo jiný nezkusil:-)
každopádně jestli bude Spectrum příští rok na WF tak ho testnu, letos sem z exotiky bral Omar a Floki a rikal jsem si ze Amruty uz jsem mel...
Já jsem rád, že jsem si nechal od kluků na festivalu poradit, ani jsem ji neplánoval ochutnat, ale doporučoval ji zyki a ještě pak jeden dva další, tak jsem do ní šel. Po první várce se prý zaprášilo na trhu, tak už Amrut plánuje další várky.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus