Bonpland Rum Blanc

Pravé rumy, spiced a likéry na bázi rumu, tuzemáky.
Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 2803
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

Bonpland Rum Blanc

Příspěvek od josé »

na letošním Rumfestu byla na stánku Premier Wines & Spirits prezentována novinka německé firmy Bonpland. nakupují rumy, vozí si je domů, míchají a nechávají je dozrát v sudech po vínech. na letáčku, co jsem dostal, moc informací není. na ofiko stránkách zatím vůbec nic. holedbají se, že dělají vše poctivě - bez přidaného cukru, barviv, bez filtrace za studena. je to blend, tak o věku raději mlčí. na hrdle jsou uvedena magická písmena VSOP. dvě představené a zároveň základní verze Blanc a Rouge jsem si navzorkoval na doma a porovnal. půllitrová flaška za částku lehce nad tisíc korun. no tak, pojď do mě.
bonplandblanc.jpg
bonplandblanc.jpg (10.77 KiB) Zobrazeno 2513 x
Web:http://www.bonpland-rum.com/
Alkohol:40 %
Původ:blend, Německo
Velikost:vzorek
Naslepo:ano
Aroma:cukrové. mandlovokokosová tyčinka. suchost. lihové záblesky. agricole míza, bílá čokoláda, lehce kůže. postupně vyvane. (b.1+/3)
Chuť:sladkost 1/3. i chuť potvrzuje směr k agicole. je jemná, vyhlazená. hladivá dřevitost, zelená třtina. špetka pepře, větrovosti, teatree. (b.1+/4)
Dozvuk:dlouhý, hřejivý. promění se ve větrovou čokoládu - bonbóny Slavia. práškové kakao. později pomeranč. (b.1/2)
Shrnutí:celkem výrazná vůně a k ní odpovídající chuť a dozvuk. není to špatný rum. sice se úplně netrefuje do mého vkusu, nicméně mě neuráží. není v něm nic extrémně vyčuhujícího ani negativního. určitě bych se k němu propil, mít celou lahev. o hodně lepší než souběžně porovnávaná verze Rouge. (b.0/1)
Body:4
z jednoho německého eshopu kopíruju snad pravdivé povídačky:
Der Blend aus Trinidad, Jamaica, Guyana, Indonesien, French West Indies und Barbados reift viele Jahre, bevor er seinen letzten Schliff erhält. Ein feiner Anteil von Rhum der französischen Antillen und Batavia Arrak aus Java runden den Blend ab. Der aus Zuckerrohr und roter Reismaische gewonne „Vater des Rums“ stammt aus Indonesien und verleiht unserem Blanc einen besonders cremigen Charakter. In Chardonnay-Barrique-Fässern des VDP Weinguts Bernhard Huber in Baden reift Bondpland Blanc ein zweites Mal um seine einzigartige buttrige Note zu erhalten. Er zeigt sich mild und geschmeidig im Finish. Aromen von Vanille, getrocknetem Steinobst und Orange geben ihm seine elegante Leichtigkeit.
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Uživatelský avatar
tornado
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2445
Registrován: 21 zář 2016, 21:18
Bydliště: Praha

Re: Bonpland Rum Blanc

Příspěvek od tornado »

Vzájemné porovnání verzí Blanc a Rouge.

Bonpland Rum Blanc

Alkohol:40 %
Barva:
Web:http://www.bonpland-rum.com/
Velikost:vzorek 0,02L RumFest 2017
Aroma:Slabé, nevýrazné. Třtinový cukr, med, stopa rozinek a skořice. Nepatrně koňakový nádech. Po delším odstátí se aroma trochu zvýrazní, zároveň ale začne být až nepříjemně štiplavé.
Chuť:Opět slabá, nepříliš výrazná. Sladkost po třtinovém cukru se míchá s kyselostí zelených jablek. Nepatrná stopa skořice.
Dozvuk:Opět žádná velká intenzita. V profilu kopíruje chuť, jednotlivé složky se projeví trochu víc. Oproti aroma a chuti je dozvuk o stupínek víš, ale ani tak to není žádný zázrak.
Shrnutí:Na nenáročné pití by mohl jako lehčí rum stačit. Vzhledem k ceně a marketingovým povídačkám je pro mě zklamáním. Verze Rouge mě zaujala nepatrně víc.
Uživatelský avatar
Kobalt
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2009
Registrován: 14 led 2015, 16:53
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Bonpland Rum Blanc

Příspěvek od Kobalt »

Poznámka:Rumfest 2017, vzorek č.15
Aroma:Sladký a svěží, míza a vegetace, bílá čokoláda.
Chuť:Sladký, trochu zvláštní. Bílá čokoláda, nevýrazné ovoce, schované dřevo, přechází do sucha.
Dozvuk:Vegetace, bílá čokoláda, sladké ovoce, příjemný.
Shrnutí:Zvláštní, příjemný a dobrý rum. Cena je ale asi přestřelená.
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
Odpovědět