Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Která nová whisky spatřila světlo světa nebo kterou novou jste si koupili vy, co se děje ve světě atd.
Odpovědět
FOL_65

Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Příspěvek od FOL_65 »

images.jpeg
images.jpeg (12.47 KiB) Zobrazeno 5187 x
Keďže sa leto blíži a mnohí z nás podniknú nejakú tú plavbu luxusným parníkom, ocitujem časť zo zaujímavého článku uverejneného v poslednom čísle časopisu Whisky Advocate:

“Zameranie na whisky ako luxusný produkt je najlogickejšia zmena oproti minulosti", hovorí Ross Marti, bar menežér spoločnosti Crystal Cruises. "Zákazníci prejavujú viac záujmu o pozadie a históriu konkrétnych whisiek. Pre mladých konzumentov nastal trend objednávať whisky namiesto vodkjy či nejakého koktailu."
Konkrétne táto spoločnosť na palubách svojich lodí ponúka m.i. 10-ročný Talisker, Macallan Select Oak a Knob Creek. Tí náročnejší si môžu zmlsnúť na Macallan Estate Reserve (22 USD za pohárik). Pre milovníkov írskej whisky jú pripravené Connoisseur Club's Midleton Very Rare (10 USD) a Redbreast 12YO (12 USD).

Austrálska spoločnosť Scenic ponúka Macallan 10YO, Lagavulin 12YO a prémiové blendy Johnnie Walker Black a Blue, či Dalmore King Alexander III - ten je ponúkaný zámožným rezidentom.

Regent Seven Seas má vo svojej lodnej ponuke Glenfiddich, Glenlivet a Glenmorangie, spolu s Macallanom Select Oak. V ponuke sú americké bourbony, írska a kanadská whisky.
Prémiové produkty zastupuje Macallan Estate Reserve a Johnnie Walker Blue.

Spoločnosť Seabourn ponúka na všetkých svojich štyroch lodiach (o kapacite 300 kajút každá) Laphroaig 10YO, Auchetoshan 10YO a Dalwhinnie 15YO, niečo z írskej ponuky a single grainov ako Kilbeggan 8YO. Radu dopĺňajú americké whiskeys, ako napr. Woodford Reserve a Rittenhouse Rye.

Celebrity Cruises, druhá najväčšia výletná spoločnosť (po Carnival) ponúka Glenfiddich 21YO, Lagavulin 16YO, Aberfeldy 18YO, či bourbon Woodford Reserve Double Oaked. Nechýbajú ani whisky pre menej náročných, ako Cutty Sark, Dewar's a Jim Beam.

Na ktorú loď by ste sa vybrali Vy? :)
Uživatelský avatar
richie
Znalec
Znalec
Příspěvky: 536
Registrován: 26 lis 2013, 19:30
Bydliště: Zlín

Re: Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Příspěvek od richie »

Já teda na žádnou, celé mi to přijde jako hodně předražená verze Travel Free shopů oklešťená na nejkomerčnější možné minimum. Toto určitě není cesta objevování světa whisky. No jo no. Co už.
Petr
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1319
Registrován: 25 dub 2011, 18:47

Re: Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Příspěvek od Petr »

Malá parafráze od českých suchozemců:
My, co podporujeme naši mrňavou whisky scénu a naše drobné podnikatele/výletní lodi, se plavíme po řekách a pijeme tam - Dewar´s 15 YO The Ancestor, Dewar´s 12 YO Double Aged, Cutty Sark 18 YO, J&B 15 YO, Famous Grouse 12 YO Gold Reserve, Scapa Skiren, Bowmore 9 YO, Talisker Port Ruighe a Glengoyne 12 YO.
82. setkání.pdf
(371.27 KiB) Staženo 244 x
:violin:
joy
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2785
Registrován: 27 úno 2014, 17:20
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Příspěvek od joy »

A my, co si obcas zajedeme na divokou vodu k sousedum, pijeme vodu, neb kdyby se nam neco stalo a my meli v krvi, tak nam neplati pojisteni ;-).

Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk

Petr
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1319
Registrován: 25 dub 2011, 18:47

Re: Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Příspěvek od Petr »

Vypluli jsme z Nymburka v podvečer o šesté, vrátili se v jedenáct v noci. Ideální podmínky na nebi, na Labi i na lodi. Poprvé za jednadvacet let, co, možná už půl hodiny před koncem klubového setkání, v tomto případě před přistáním, nebylo, kromě piva, co pít. Na palubě nezbyla ani kapka whisky a flašku tuzemáku, co byla v podpalubí měl kapitán strach vytáhnout !!
DSC_7284.jpg
DSC_7318.jpg
DSC_7345.jpg
:violin:
salam15
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3108
Registrován: 20 říj 2011, 11:24

Re: Čo sa pije na luxusných výletných lodiach

Příspěvek od salam15 »

Tak to vypadá na zdařilou akci
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.
Odpovědět