Aroma: | bonboniéra, máslový krém do dortu, slabě kakao, červená jablka, povidlové buchty |
Chuť: | suchá, hladivá a pálivější, hořké dřevo podbarvené karamelovou sladkostí, lehké ovocně-vínové tóny |
Dozvuk: | dřevěné s hořkostí kakaa, kořenitý (výrazně pikantní), lesní med, později sušené ovoce (švestky a rozinky) |
Shrnutí: | na mě místy silnější hořkost, která naštěstí později přechází do chutného kakaa(+) |
Voda: | spíše škodila |
Body: | 79 |
TIP: | sud po sherry |
GlenDronach 21 yo Parliament
GlenDronach 21 yo Parliament
Ochutnávky Bratrstva rašeliny proběhly naslepo v rámci experimentu popsaného zde: http://whisky.nethar.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=382
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neznámý vzorek č. 3
Barva: | ![]() |
Aroma: | sladká, spíše výraznější, extrémně příjemná mi není, ale musí se nechat, že má svůj styl; naskakují mi banány a vanilka (udělejme z toho mléčný koktejl ), nějaké koření, co by se mohlo hodit do buchet |
Chuť: | nakyslejší, štiplavá, dřevo je bohužel znát |
Dozvuk: | zahřeje, to se musí nechat, nevím, kolik má procent, ale kdybych to věděl, tipoval bych víc (měla by snad mít 46%, tipoval bych 47% ![]() |
Shrnutí: | pěkná whisky, žádné béčko, ale taktéž ne můj styl, nejvíce nejspíš zaujme aroma |
- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Barva: | Tmavá "rumová" barva |
Aroma: | Čokoláda, pomerančová kůra, opět plná a hutná vůně. |
Chuť: | Vyznívá obdobně jako vzorek č.2, koření a čokoláda, poté opálené dřevo, na jazyku se rozlije příjemná sladkost, pak připálený toast, v dochuti suchá nahořklost. |
Body: | 84 |
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
GlenDronach 21 YO, Parliament, 48 %, kombinace oloroso a PX sherry
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kurňa, já jsem dobrej s těma procentama, fakt že jo, to mě pobavilo, fakt má víc 

- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: GlenDronach 21 yo Parliament
Mě se zase povedlo u všech šesti vzorků naprosto věrně trefit barvu!Nethar: Kurňa, já jsem dobrej s těma procentama, fakt že jo, to mě pobavilo, fakt má víc

Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
- Hunter
- Moderátor fóra
- Kontaktovat uživatele:

Ano, netřeba připomínat, že jsem měl šátek přes oči...

Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
Včera jsem měl díky Petrovi možnost znovu přechutnat tuto whisky. Ke svému původním hodnocení přidám šťavnaté kandované ovoce v chuti, hluboké plné dokončení a také několik podstatných bodů
inu nevýhoda malých vzorků a jednorázových ochutnávek se opět projevila.. Včera mi chutnala o poznání více než prve