WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/38967 |
Alkohol: | 40 % |
Aroma: | převládá karamelová sladkost, k tomu pomerančová kůra |
Chuť: | sladkost je spojena s lehkou olejnatostí, časem se přidává "žitné koření", které postupně zesiluje |
Dozvuk: | pokračování koření s lehkou nahořklostí |
Shrnutí: | kdysi se stala mou oblíbenou, dlouho před ochutnáním první single malt, ale i nyní si jednou za čas láhev pořídím a stále mi chutná, asi nejsem normální |
Canadian Special Old
Canadian Special Old
- Hunter
- Moderátor fóra
Re: Canadian Special Old
Zyki ten odkaz na whiskybase je na žitnou (rye) whisky od téhle značky, tak nevím, jestli je to opravdu správně.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
Myslím, že jde o stejnou whisky v trochu jiné láhvi. Rozdíl je i v nápisu imported. Dále si myslím, že v Kanadě má rye trochu jiný význam než v USA.
- Hunter
- Moderátor fóra
Barva: | ![]() |
Původ: | Kanada |
Aroma: | Vůně je lehká, s náznakem kůže ve stylu některých karibských rumů, špetka vanilkové nasládlosti. (75 b) |
Chuť: | První dojem přesně v jemném stylu jako aroma, pak se při poválení po jazyku zvýrazní. Kůže, dotek dřeva, lehká bergamotová nebo santalová příchuť. (77 b) |
Shrnutí: | Škoda, že je na mě až moc jemná, osolit trochu volume v alkoholu, zesílit výraznost vůně a chutě, a byla by to parádní whisky. Pro mě další alternativa běžného pití na úrovni Ballantinky Finest. |
Body: | 76 |
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Vivino profil
Untappd profil

Vivino profil
Untappd profil
Osolit volume v alkoholu, tedy kanadská "CS", to bych celkem rád ochutnal.
Aroma: | nič špeciálneho a výrazneho, možno trošku vanilky a drevito-uhlíkovej korenitosti |
Body: | 70 |
Chuť: | úplne plochá, nevýrazná, možno drevené piliny |
Dozvuk: | krátky, jemne hrejivý |
Shrnutí: | vôbec ma neoslovila, je to také bežné chlastavé pitie |
Velikost: | lahev |
Aroma: | je dobré dát ji čas a nechat trochu vydýchat. pak zmizí prvotní lihová štiplavost. zůstává mně příjemná vůně obilí, nasládlost, vanilka, banán. celkově působí až takovým rumovým dojmem. nic rušivého, nepříjemného. (b.2/3) |
Chuť: | nejdříve vanilková sladkost která posléze přejde do lehké dřevitosti. objeví se koření - zázvor, možná hřebíček. na jazyku hebká, ale řídká. (b.1/4) |
Dozvuk: | pozvolné odeznívání popsané chuti, nic nového se neobjeví a nepřekvapí (b.0/2) |
Shrnutí: | příjemné nenáročné pití za přijatelnou cenu. spíše do sladka, žádná ovocnost a kyselost. rumovým vyzněním mě dostala. že by konkurence obyčejným skotským blendům? (b.1/1) |
Body: | 4 |
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Aroma: | Sladké obilí, karamel, lakované dřevo. |
Chuť: | Nasládlá a jemná. Koření, trocha dřeva. |
Dozvuk: | Koření, nasládlý (karamelově), jemná dřevitá hořkost. |
Shrnutí: | Solidní kanadská. |
(doplněno porovnání s Crown Royal)
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
Aroma: | alkoholově sladké,slabá ovocná složka, rumový nádech |
Chuť: | příjemně jemná, sladká hořkost jakoby po višních,slabší dřevo |
Dozvuk: | ovocný hořkosladký višňový ![]() |
Shrnutí: | další můj začátečnický zářez u blendů, první whiska, která mi opravdu chutnala a trochu připoměla, jak kdysi chutnaly tzv bowle - višně v rumu myslím to byly ![]() |