Označení mojí lahve (patrně nějaká série): 22H14B
Tak ať tu máme také hrdého zástupce země vycházejícího slunce. Japonci jsou vyhlášení svým poctivým vědeckým přístupem k výrobě whisky. Zatímco Skotové prostě někde postaví palírnu a zkusí nějaký ječmen (i když teď už to asi tak úplně neplatí) a pak se počká, co z toho vznikne, Japonci naopak přesně vědí, jakého charakteru chtějí docílit a snaží se tedy co možná nejpřesněji napodobit podmínky ke vzniku takové whisky, dováží ječmen ze Skotska, apod.
Barva: | |
Alkohol: | 45 % |
Velikost: | láhev |
Aroma: | ovoce, květiny, pomerančová kůra, broskve, vanilka, mírně zastřeno kouřovou clonou |
Chuť: | dřevitá, hodně ostrá a kořeněná, bohužel nepříjemná hořkost |
Dozvuk: | kouř v dozvuku |
Shrnutí: | působí na mě trochu hořce a uměle |