Žufánek OMG

Odpovědět
Uživatelský avatar
tornado
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2445
Registrován: 21 zář 2016, 21:18
Bydliště: Praha

Žufánek OMG

Příspěvek od tornado »

Lihovar Žufánek snad není potřeba představovat. S výrobou ginu začli v roce 2013 a i zde velmi rychle získali vesměs pozitivní reakce. OMG - Oh My Gin je podle stránek výrobce namíchán ze 16 bylin a koření mezi které patří jalovec, koriandr, kubebový pepř, grains of paradise, andělika, meduňka, mandle, levandule, čerstvá pomerančová kůra a květ českého národního stromu lípy srdčité.
omg.jpg
omg.jpg (15.14 KiB) Zobrazeno 4390 x

Žufánek OMG

Alkohol:45 %
Barva:
Web:http://www.zufanek.cz/cs/produkty/omg-oh-my-gin
Web:http://www.ohmygin.com/cs/
Velikost:láhev
Aroma:Velmi příjemně se zde prolíná aroma pomerančů a jalovce. Lehce nasládlé a nepatrně štiplavé.
Chuť:Nejprve nastoupí kombinace citrusové sladkokyselosti a sladkosti jalovce. Ta je doprovázená jemnou štiplavostí a tonikovou perlivostí. Trošičku vám to zahřeje pusu. Po dalších doušcích se začnou projevovat jednotlivé odstíny koření jako je pepř a kardamon.
Dozvuk:Na začátku jazyka stále cítíte mix pomeranče s jalovcem a dále v zahřátých ústech doznívá kořenitě pepřovitá štípavost. Ke konci vystoupí nepatrně náznak grepové kyselosti se špetkou dřeva. Celý dozvuk je velmi pozvolný a hladký. Nikde nedrhne, je příjemný a vydrží dlouho. Určitě stojí za to si celý dozvuk v klidu vychutnat, než si dáte další doušek. Po dalším ochutnání počítejte s tím, že se dozvuk bude prodlužovat a o něco více se projeví odstíny použitého koření. Pepřovitá štípavost jen tak nezmizí, ale nemusíte se jí bát. Její dozvuk je decentně jemný a pro nás Středoevropany zcela přijatelný.
Shrnutí:Velmi podařený komplexní gin, navíc zatím většinou sehnatelný za rozumnou cenu. Za sebe mohu doporučit všem, jako vstupní bránu do světa komplexních ginů. Stojí za to si ho vychutnat pěkně v klidu a nikam nespěchat. Dokáže navodit uvolnění a pohodu. Za tohle si u Žufánků zaslouží hluboký respekt.
Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 11789
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Žufánek OMG

Příspěvek od Nethar »

Web:https://www.zufanek.cz/
Barva:
Alkohol:45 %
Velikost:vzorek
Naslepo:ano
Aroma:Tak to bude nejspíš gin, ale podobně voní i třeba takové Cointreau. Ovocné, dost sladké. Nejspíš to jsou pomeranče. Snažím se za nimi najít něco dalšího, co bych dokázal pojmenovat, ale moc se nedaří. Nějaké bylinky a koření tam asi budou, ale pomeranče mi to přehlušují.
Chuť:Medově mazlavé, příjemně nahořklá pomerančová kůra, nebo spíš grepy, vánoční koření. To mě baví.
Dozvuk:Hořkosladký, hodně voňavý, ovocný. Není to nějak zvláštně bylinkové, spíš tam cítím různé citrusy - vévodí pomerančová kůra a grep.
Shrnutí:Já bych to shrnul jako triple sec s příchutí ginu ;-) Díky za vzorek, tornado! Kdysi jsem měl celou flašku, v paměti mi uvízl drsnější, jenže znáte mě a tonic, že jo ;-) To musím dostat vzorek naslepo, abych sepsal recenzi :mrgreen:
Uživatelský avatar
lalos
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1699
Registrován: 19 kvě 2015, 07:43
Bydliště: Zlín

Re: Žufánek OMG

Příspěvek od lalos »

Info:OMG (Oh My Gin)je gin Martina Žufánka z palírny Žufánek ze slováckých Boršic u Blatnice. Jedná se o „rukodělný“ (já jsem na to hand crafted trošku alergický a už tady máme český ekvivalent) gin typu London Dry z šestnácti bylin. Kromě klasického jalovce, anděliky nebo koriandru byla použita třeba lékořice, grains of paradise nebo lípový květ.
Web:https://www.zufanek.cz/
Alkohol:45 %
Barva:Gin Clear
Velikost:Vzorek na degustaci Martina Žufánka a následně celá lahev
Aroma:Sladší jalovec, bazalka, lopuch, okurky.
Chuť:Sladký, jemný. Pampelišková hořkost, šišky, smůla.
Dozvuk:Větrový, svěží, jemně nahořklý.
Shrnutí:Příjemné pití, které evokuje domov. Známé kytičky z moravské louky a lesa. Po ochutnání jsem šel okamžitě do celé lahve.
Instagram, Facebook, Whiskybase

Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Odpovědět