Kdo si chce článek přečíst celý, tak je tady:‘Age and maturity are two separate issues. Age is time. Maturity is the interaction between liquid and wood.
https://scotchwhisky.com/magazine/inter ... y-company/
Za sebe to mám tak, že "stáří" whisky je jenom číslice, dneska tiše zdůvodňující příslušnou cenu a udávající pouze, jak dlouho pobyl destilát v sudu (částo kdoví jakém). Možná se opakuji, ale tohle je fotka týchž, stejně starých, Bladnochů z sherry buttů ležících ve skladu vedle sebe: Pokud k té číslici nejsou přidány další informace osvětlující vzájemné působení destilátu a dřeva, má to pro mně, tak jako tak, nulovou vypovídací hodnotu. A s cenami se dnes šeredí u NAS whisky stejně jako u těch s uvedeným stářím. Nechce-li jeden koupit drahého zajíce v pytli, stejně není jiné cesty, než okoštovat a udělat si vlastní závěr - stojí za to, mám na to, a dám za to ? Pravidla jsou ovšem nato, aby existovaly výjimky. Díky tomu jsem při psaní popíjel GlenDronach CS #7. Nejprve jsem za něj dal a až poté zjistil, že to za to stálo!