Z české produkce jsem měl Chrousta (viz. starší příspěvek níže). Hangár jsem po ohlasech pár známých z Prahy ani nehledal. V poslední době jej co vím vařil Permon (Brut IPA 12°), Clock (Prototype #5 Brut IPA 13°) a Zíchovec (Dry Mode 14°). Bohužel jej ani jeden nepřivezli na Budějcký pivní veletrh, nebo jej tam alespoň netočili, když jsem tam byl . Jinak kromě pár domovarnických pokusů o jiném nevím.
spyna píše: ↑02 led 2019, 22:32 Jak řekli tak udělali
east-west.jpg
Chroust 5$ Milkshake IPA 16°
NEW ENGLAND IPA
vol.: 7,0 %
IBU: 38
Složení: ječné a pšeničné slady (Pale Ale, pšeničný, kyselý), ovesné vločky, laktóza
Chmely: Columbus, CItra, Enigma
Vypadá skoro jak grapový džus. Voní jak citrusový/tropický multivitamín. Říz je docela jemný. Tělo plnější. V chuti i doznívání se použití laktózy projevuje jemnou, přesto v tom návalu tropické chmelovosti identifikovatelnou nasládlostí (snad by šlo popsat jako jemná krémovost až máslovost). Koždopádně jsem se s drahou polovičkou shodli, že máme přeci jen raději, když je v tom závěru trochu dominantnější hořkost.
Chroust I am no Sweetheart 15°
BRUT IPA
vol.: 8,2 %
IBU: 18
Složení: ječné slady (Pale Ale, Plzeňský), alfa-amyláza
Chmely: CItra, Mosaic, Sládek
Poměrně čiré pivo jen s lehkým zákalem, který napovídá silnější studené chmelení. Vůně tropická s medově sladovým pozadím. Střední šumivý říz, střední plnost. V chuti je úžasná záplava tropů ještě zdůzaněna potlačenou sladovostí a vyšší suchostí. V doznívání se jemná suchost projevuje asi nejvíc a nechá krásně vystoupit nenásilnou hořkost chmelení. Hmmm...
Modří už asi vědí, že u nás doma vítězí west coast... a musím říct, že Brut IPA si nás svým "suchým" závěrem opravdu získala