Glenfarclas 105 Cask Strength

čolek

Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od čolek »

Obrázek

• Glenfarclas 105 Cask Strenght
• 10letá, stočená do lahve v roce 2008
• 60 % / 1 litr
Aroma:velmi silně vonící, zralá vinná réva, slad, ředidlo, banány, umytá okna (7 b)
Chuť:ohromně velké a ohromně sladké (8 b)
Dozvuk:dřevo, hořkost, silný ale hodně krátký, zvláštní plastová pachuť (6 b)
Shrnutí:Pro mě zklamání, četl jsem samou chválu, ale mně se pije hodně nepříjemně.. Není to tím, že má 60 % (na to su zvyklý :D ), ale ta její divná hořkost po polknutí není zrovna něco, co bych si dokázal vychutnat. Tělo je naopak hrozně sladké, takovou sladkost jsem asi ještě nenezaznamenal. Na druhou stranu přes její zápory - alespoň mi posloužila při bolestech v krku, hned si bylo čím vykloktat :lol:
Body:70
Shargard

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od Shargard »

Já jsem naopak na tuto whisky slyšel teda spíš četl negativní hodnocení narozdíl od jiných kousků z téhle palírny. Tak nějak jsem čekal, když jsem viděl vlákno na toto téma, že si přečtu tohle hodnocení. Nicméně užitečná recenze pro ostatní a ponech si ji jako kloktadlo. Zkoušel si přidat vodu? Mám takový pocit, že ta hořkost by se mohla hodně zredukovat, ale dá se čekat, že sladkost se někde projeví víc nebo projeví tam kde nebyla. Osobně by mě to hodně zajímalo.
čolek

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od čolek »

Zkoušel jsem to zředit na ~45 %, ale nepomohlo to, byla pak taková hodně mdlá a chuťově ju to velice nikam neposunulo. Jinak už ji (díkybohu) nemám, abych to mohl ještě jednou prověřit.
Króča

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od Króča »

Pro mě je takto nízké hodnocení nemilým překvapením :o tato láhev mi doma v baru stojí cca rok stále neotevřená a doteď jsem si od ní sliboval docela dost :oops:
Mám doma tedy verzi new label 10y v litrové láhvi, která si na whiskybase vysloužila 84 bodů a kousek:
http://www.whiskybase.com/whiskies.php? ... kyid=18570
tak snad to nebude taková hrůza..možná je ta moje už jiné (lepší???) plnění.. zřejmě ji budu muset brzo otevřít a zjistit na vlastní kůži (jazyk a nos ;) )jak to s ní je nebo není :D
čolek

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od čolek »

Divím se, že někdo může mít doma rok nenačatou lahev, to bych nevydržel :D

Každý máme jiné chutě, třeba tobě chutnat bude, mně moc nesedla :) Není vyloženě špatná, ale ten její charakter mi prostě moc nevyhovuje..
Króča

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od Króča »

Já bych zase nevydržel mít tu láhev doma rok otevřenou :lol:
A s tím, že ti její charakter nevyhovuje, ti úplně rozumím.. podobně jsem to měl třeba s Isle of Jura Superstition.. sice jsem jí ochutnal jenom 3-4 panáky, ale prostě mi nesedla a nad pořízením celé láhve jsem přestal uvažovat ;)
No každopádně doufám, že u této whisky (105) se neshodneme :)
čolek

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od čolek »

Vidíš, mně Superstition docela šmakuje, tak když se neshodnem znova, tak to nebude výjimka :D
Króča

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od Króča »

:lol: :lol: :lol:
mám ten svět whisky ale opravdu rád ;)
je to prostě super, že každý si najde ve whisky to svoje.. a co jeden zatratí, to druhý nejlíp doporučí :D
Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6759
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od Hunter »

Já si o téhle lahvi přečetl nějaké povídání a myslím si, že by mi zrovna chutnat mohla (tedy pokud bych tam nakonec necítil onu plastovou pachuť). Je to tak, každý máme jiné chutě, jiné preference. Aby to bylo komplikovanější, tak s někým se vůbec neshodneme na jedné lahvi, a na dalších pěti zase ano. Tím je to ale krásnější, to kouzlo objevování. Myslím, že se u každého dá později vysledovat jeho osobní styl, a podle toho se už lépe orientovat.Nedávno Króča zmiňoval subjektivitu mé recenze, nebral jsem to jako výtku, ale jako konstatování, a hlavně, o subjektivitu přeci jde, nevím ani, jak by se dala psát recenze, to jest popis toho,jak mi něco voní a chutná, nějak objektivně. Takže naše hodnocení a bodování je velmi subjektivní, objektivnější by se stávalo až po nějakém zprůměrování všech bodů od nás všech, pokud by jsme ji všichni ochutnali, ale to už si vlastně můžeme najít třeba na whiskybase.Proto je potřeba brát všechny recenze s lehkou rezervou, to, že vám tady něco vychválím do nebes, ještě automaticky neznamená, že stejné nadšení postihne všechny členy fóra, někdo mi nakonec po zakoupení lahve za tisíc korun může onen "skvost" omlátit o hlavu :D Ale pokud už někdo zná recenzentův vkus, může si nakonec udělat dost dobrou představu a ví, co od které lahve může čekat.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Króča

Re: Glenfarclas 105 Cask Strength

Příspěvek od Króča »

Tak tak..nebyla to rozhodně výtka,ale spíš kladná odezva z mojí strany..myslel jsem tím větší a komplexnější rozsah tvých vlastních postřehů z degustování v rámci uveřejněné recenze..rozhodně ale nelze říci,že tvoje předcházející recenze by nebyly na vysoké úrovni!!! Jsem vážně rád, žes to pobral v tom pozitivním smyslu..negativní vyznění té poznámky mne ani nenapadlo..navíc už mě přeci jen trochu znáš..např. náš pohled na Black Bush :D
Odpovědět