Compass Box NO NAME

Vatted whisky - směs jednosladových whisek
Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 2802
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

Compass Box NO NAME

Příspěvek od josé »

CBnoname.jpg
CBnoname.jpg (46 KiB) Zobrazeno 3030 x
Info:lahvováno 9.2017, 15000 lahví
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/99601
Web:https://www.compassboxwhisky.com
Alkohol:48.9 %
Velikost:vzorek
Naslepo:ano
Aroma:hladké dřevo, AO i nějaké exotické. caolilovská rašelina. nasládlost, melounová slupka, sušenky, papír, hlína, banán. příjemné. (b.2+/3)
Chuť:výrazný kouř, pepřovost, dřevo. sametová. ořechy, karamel, tmavá čokoláda. (b.3+/4)
Dozvuk:zůstává výrazný mix kouře a tmavé čokolády. sladší s kapkou citronu. (b.1+/2)
Shrnutí:čokoládová kouřovka. intenzivní, dobrá, zaujala. příjemná. vzorek z WF2019. (b.0/1)
Body:7+
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Uživatelský avatar
LukeD
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1236
Registrován: 23 črc 2018, 23:45
Bydliště: Brno

Re: Compass Box NO NAME

Příspěvek od LukeD »

Info:Mix 75,5 % Ardbeg (údajně z počátku tohoto století; Re-Charred American Standard Barrels), 10,6 % Caol Ila (Refill American Standard Barrels), 13,4 % Clynelish (Re-Charred Hogsheads) a 0,5 % Highland Malt Blend (z 60 % Clynelish, z 20 % Dailuaine a z 20 % Teaninich; po smíchání zrál tento blend ještě dalšího 4,5 roku ve vysoce aktivních hybridních sudech).
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/99601
Alkohol:48,9 %
Velikost:Celá lahev
Aroma:Lékořice! A jak! Nějaké koření (ponejvíce anýz a hřebíček) a opálené dřevo. Ústřice. Spálený plast. Kávová sedlina. Mátový čaj a Pastis. Lehce toluen. Lehce pryskyřice. Žloutkový krém.
Po přidání vody je stále velmi dobře patrná vůně lékořice a anýzu. Celkově se je ale vůně méně intenzivní. Zázvorové, pečené cukroví.
Chuť:Sladkost kombinovaná s lehkou peprností, ale i nahořklost. Postupně narůstající pálivost (něco jako chilli). Vanilkový krém s pepřem, rebarbora. Nad ohněm připálená klobása. Anýzový likér a lékořicový bonbon. Vysokoprocentní hořká čokoláda. Citrusová kůra a postupně něco jako zkvašená pomerančová šťáva. Mihne se i podivně umělohmotná chuť.
S vodou je chuť jemnější a hustější. Slazené, zahuštěné mléko. Přetrvává jemná pálivost chilli a zvýrazní se kouřovost a sladovost. Máta a pepř smíchaný s medem. Lehký náznak plastu a gumy přetrvává.
Dozvuk:Lékořice, třtinová melasa, zázvorové želé a grapefruitová kůra. Docela dost suché. Po delší době od polknutí následuje intenzivní mentolová svěžest kombinovaná s popelem. Ústřice. Ale také syrový žloutek.
Po přidání vody ještě více vystoupí mátová svěžest. Po chvíli slaný lák. Osolený a lehce uzený ananas. Grapefruitová dřeň. Jadérko hroznu a nahořklá okurka.
Shrnutí:Naprosto spektakulární záležitost a živoucí důkaz toho, že dobře namíchaná blended malt může být často mnohem lepší než leckterá single malt whisky. Jedna z těch lahví, kterých nebudu mít nikdy dost. Obdobně jako v případě Flaming Heart 5th Edition, byť FH je na mém žebříčku ještě o řádný kus výše.
Body:91
Obrázek Je lepší žít hodinu jako tygr než celý život jako červ.
Odpovědět