Moutai Yingbin

Další destiláty a příbuzné pití, co nemá vlastní podkategorii, vkládejte přímo sem
Odpovědět
Uživatelský avatar
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 2802
Registrován: 13 úno 2013, 10:37
Bydliště: Hořice

Moutai Yingbin

Příspěvek od josé »

moutai.jpg
moutai.jpg (78.87 KiB) Zobrazeno 3796 x
Info:čínská obilná pálenka z pšenice a čiroku.
Web:https://www.moutaichina.com
Alkohol:53 %
Velikost:vzorek WF2019
Aroma:silná kanagonová lihovost postupně vyvane. pak ořechy, mandle, slivovice. větrové. (b.0/3)
Chuť:trnouci zelené listí. drhnoucí slupky. připomínka slivovice a čokolády. (b.0+/4)
Dozvuk:je nejsilnější stránkou. příjemné ořechy, práškové kakao. nakonec žitná zemitost. (b.1/2)
Shrnutí:pálenka. pitelná. po lahvi se ale shánět nebudu. netradiční zahájení festivalu. díky Nidanovi za možnost ochutnat. (b.0/1)
Body:1+
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 5324
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Moutai Yingbin

Příspěvek od nidan »

dal si vůbec někdy 1+ ? :D :D :D
fakt není zač :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar
xenopus
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1058
Registrován: 01 kvě 2015, 18:00

Re: Moutai Yingbin

Příspěvek od xenopus »

Alkohol:53 %
Barva:transparentní
Podrobnosti:0,0?l vzorek od nidana na WF MM 2019
Aroma:Zajímavé, zemité, nasládlé. Nejdříve takový chemický organický puch, časem to ale vyvane. Poté zbyde zajímavá, medovo-mandlovo-ořechová vůně. Zpočátku divné, postupem času se zlepší.
Chuť:Sladší, výrazná, zemitější. Hořké mandle, pálenka z peckovitého ovoce, čokoláda.
Dozvuk:Delší, žitně kořenitý, sladký.
Shrnutí:Zpočátku nepříjemné, nos vyloženě odrazoval. Ale po chvíli docela slušné. Vyloženě mě neuráží.
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování
Uživatelský avatar
Petr KomáreK
Znalec
Znalec
Příspěvky: 668
Registrován: 15 črc 2019, 22:25
Bydliště: praha - východ
Kontaktovat uživatele:

Re: Moutai Yingbin

Příspěvek od Petr KomáreK »

Moutai Yingbin 53%

Včera jsem neměl úplně šťastnou ruku na ochutnávané vzorky. Ty první dva byla přeochutnávka, byly dobré a těšil jsem se na ně, druhé dva jsem předtím neznal. Tamdhu by ještě ušla, ale Eden Mill byla bída smíchaná s nudou. Navíc jsem dneska tak nějak stláskal kde co a moc se mi do whisky nechtělo. Tak jsem si řekl, že bych si mohl dát něco mimořádného a zalovil jsem po něčem, co občas bývá označováno jako nejprodávanější likér na světě, od společnosti, která je největší na světě ve výrobě alkoholu (v roce 2017 překonala Diageo), čínská společnost Kweichow Moutai a jejich Moutai Yingbin o síle 53%
Moutai je čínská obilná pálenka z pšenice a čiroku.

Aroma, i když tomu úvodu se nedá říkat aroma - kanagom rozpuštěný v acetonovém ředidle doředěném technickým lihem. Když se to nechá chvíli odstát, což není tak velký problém, protože z prvního přičuchnutí se musí člověk nejdříve vzpamatovat, pak zkouší najít zbytek odvahy (marně, ta se dobře schovala), až vypne rozum a vše ostatní a troufne si znovu přičichnout. Tak najde rozmanité vůně - shnilá zelenina ležící (skoro tekoucí) po stole a to vše zalité UČSO (Univerzální Čínská Sójová Omáčka používaná v levných "čínských" restauracích), nejdříve se mi vybavily ty ořechy, mandle nebo co to je, co jsou v té omáčce, ale čím víc jsem přemýšlel nad tím, co to vlastně je, tím víc si myslím, že tam chuť a vůni všeho určuje právě UČSO.
Sbírám veškerou odvahu (kecám, ta se schovala), zahazuji pud sebezáchovy a jdu to zkusit ochutnat. No ty vole. Jako nějakou chuť to má, nedá se říci, že ne. A určitě se nedá říct, že dobrou. Durianový bonbon byl lepší (a to jsem je furt (tak 2 roky) nedojedl a to bonbony, co mi nechutnají zvládnu za večer, ty co chutnají naposezení). Začátek odporně sladký, pak přijde trpkost trávy, hořkost mandlí a vše samozřejmě zalité UČSO. Dokončení má pár základních plusů - je krátké a oproti všemu jemné a doznívající, ořechy a zbytek sójové omáčky na kari.

Pro nalití další skleničky moje tělo odmítlo poslušnost a dalo jasně najevo, že tohle ne. Jako bylo to zajímavé, ale nesmí se to přehánět.
Dodatek k těm durianovým bonbonům - Durian: Nepříliš známé ovoce proslavené vynikající chutí, ale také šíleným zápachem, který je cítit na metry daleko. S durianem v tašce nemůžete v Asii cestovat veřejnou dopravou nebo si ho přinést do hotelového pokoje. Pro milovníky ovoce, které neodradí nechutný smrad, je dužina durianu nejlahodnějším požitkem. Kvůli zápachu se durian nesmí převážet v taxících, půjčených autech nebo ve veřejné dopravě v celé jihovýchodní Asii. Odér ovoce často přirovnávají k zápachu přezrálého sýra, kanálu, mrtvého zvířete nebo veřejných záchodků. Spisovatel Anthony Burgess řekl, že jíst durian je "jako jíst sladké maliny v záchodě."
Petr KomáreK
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz
moje whisky na možnou výměnu: http://pkomarek.cz/whisky/000.html
Odpovědět