Čačanská lepotica 2011 ze sudu vs Gabrovská 2011 ze sudu
Aroma:
Tak abyste neřekli, že furt piju jen ty bezbarvé ovocné destiláty, dal jsem si je ze sudu Tady je ta základní ostrá slivovicovost obroušená sladkým ovocem, kytičkama a asi to fakt jde víc k whisky. Zase si kladu otázku, jestli bych slivovici vlastně podle vůně poznal, nebo bych tipoval třeba nějaký koňak.
Chuť:
V chuti už se slivovička nezapře, jak moc je to ovlivněné dřevem nedokážu odhadnout, ale ostré je to přijatelně.
Dozvuk:
Dozvuk dlouhý, výrazný, k švestkové ovocnosti se přidává velké množství vanilky. Navoněné, parfém v příjemných mezích.
Shrnutí:
No tak to mi chutná. Asi když umí dřevo udělat z toho hnusnýho new maku dobrou whisky, proč by to nemělo zvládnout z lahodné slivovice.