Dos Cortados Rare Old Dry Palo Cortado Solera Especial 20 yo Williams&Humbert | |
Alkohol: | 21,5 % |
Barva: | ![]() |
Web: | http://www.williams-humbert.com/en/dos-cortados-solera-especial-20-anos-2/?sub=202&sub_b=190 |
Velikost: | Vzorek o objemu dva centilitry z RumFestu 2017. Ano, i sherry tam bylo možné ochutnat. |
Aroma: | Hezky hutné, bez jakékoliv sladkosti. Zprvu se nejvýrazněji projeví vlašské ořechy podkreslené perníkem, kůží, lakovaným nábytkem a lehkou stopou oloupaného proutku. Po odstání se zvýrazní aroma kůže a vlašské ořechy dostávají až olejový nádech. Aroma se mi líbí. |
Chuť: | Suchá, ze začátku lehce citrusově kyselá s jemnou stopou po ovocném octu. Velmi rychle nastoupí chuť skořápek vlašských ořechů a opálené dřevo. I chuť se mi líbí. |
Dozvuk: | Doznívá dlouho. Na okamžik dominují dřevo a vlašské ořechy, ale rychle je vystřídá kůže. Dozvuk intenzivně zaplní ústa. Po několika doušcích velmi nepatrný náznak kouře. Místy má lehce svíravý charakter, pro mě ale nic nepříjemného, právě naopak. |
Shrnutí: | Moc hezký kousek se zajímavý aroma a chuťovým profilem. Na něco takového se jen tak nezapomíná. Určitě není pro každého. Dokážu si přestavit, že mnoha lidem zkřiví úsměv a nebude jim vůbec chutnat. Tohle prostě není žádný sladký lepidýlko pro načinčaný paničky. Pokud se naskytne možnost další ochutnávky, rád ji využiju. Možný kandidát na zakoupení lahve. |
Dos Cortados Rare Old Dry Palo Cortado Solera Especial 20 yo Williams&Humbert
Dos Cortados Rare Old Dry Palo Cortado Solera Especial 20 yo Williams&Humbert
- Hunter
- Moderátor fóra
Re: Dos Cortados Rare Old Dry Palo Cortado Solera Especial 20 yo Williams&Humbert
Barva: | ![]() |
Původ: | Španělsko |
Aroma: | Vlašské ořechy v medu, perník, přezrálý angrešt. |
Chuť: | Chuť je suchá, mírně slaná. V dochuti pak nastoupí ohavná pachuť, která mi připomíná pálící se vlasy a nehty, takže celkový dojem to úplně zazdí. |
Shrnutí: | Slušný bizár. Tohle sherry je něčím zvláštní a zajímavé, vůně je velmi pěkná, z chuti už jsem byl v rozpacích, no a závěr je něco, co mi evokuje Osvětim nebo voodoo rituály, takže nic, co bych nutně vyhledával. Zatímco Dos Cortados je peklo, Don Guido Pedro Ximénez 20 yo Williams&Humbert bylo zase nebe. |
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Re: Dos Cortados Rare Old Dry Palo Cortado Solera Especial 20 yo Williams&Humbert
Barva: | Světle hnědá |
Podrobnosti: | 0,1l plastová lahvička k rumu Dos Maderas 5+5; rum si nechal josé |
Aroma: | Příjemé, zralé. Lehce lihovosti. Spousta ořechů, ořechová nádivka ve vánočních perníčcích. Čokoláda, griotka, troška kůže. |
Chuť: | Lehce drhnoucí, sušší až nakyslá. Kakao, troška ovocnosti. |
Dozvuk: | Opět sládnoucí, opět spousta ořechů. Eierkoňak. |
Shrnutí: | Tohle fakt můžu. |
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování