Nikka Coffey Malt

Jaké máte zkušenosti s japonskými kousky?
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kobalt
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1724
Registrován: 14 led 2015, 16:53
Bydliště: Plzeň, Písek

Nikka Coffey Malt

Příspěvek od Kobalt »

nikka_coffey_malt.jpg
Další whisky z Nikky, destilováno v palírně Miyagikyo na historickém "kolonovém" Coffeyho přístroji ze sladového ječmene. Je to tedy single grain whisky pouze z ječmene.
Alkohol:45 %
Aroma:Lehká, není bohatá, ořechy, lehce slad, trošku kytičky/parfém.
Chuť:Jednodušší, lehce nasládlá, trochu pikantní, hřejivá, nasládlé medové dřevo, šťavnaté dřevo.
Dozvuk:Lehký ale výrazný, ořechy, nasládlé dřevo, stopy medu, pichlavá pikantnost, stopy žužu, hřejivý.
Shrnutí:Příjemná lehká whisky. Na single maltky zaostává, oproti blendům má zas něco navíc. Tak nějak nevím, jestli bych si ji koupil znovu. Do koktejlů by myslím taky sedla. Nikka Coffey Grain mi přišla asi zajímavější.
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
Odpovědět