Gold Cock Peated Springbank Cask Finish 2016 | |
Rok ochutnávky: | 2022 |
Velikost: | Vzorek |
Dojem: | Stáří této whisky je 5 a půl roku, z toho 13 měsíců dozrávala v sudu po nějakém Springbanku. Vůně je jemně nakouřená, mnohem více než standardní GC Peated, porovnám-li s Springbankem 10, je u GC vůně kouřovejší a výraznější, akcentovaná švestičkami. Sprinbank má lehký suchý kouř, na jednoduchém obilně šťavnatém základu, GC má trochu tmavší kouř na malinko tmavším švestkově marmeládovém základu. Z tří ochutnávaných vzorků GC (Peated, Peated Springbank finish, 20yo) je tato vůně nejpříjemnější, i když i ta u dvacítky byla fajn. Chuť je výrazně mladá, alkoholově pálivá, přecházející v docela příjemnou šťavnatost, která je ale obalena mladou alkoholovostí. Springbank 10 naproti tomu chutná hebce, obilně dosladka s náznakem ovocnosti. Prvoplánovitě zábavně, řekl kolega, ale dobře. Opět tento GC není pro mně, a kdybych měl vybrat z ochutnávaných jednu, tak dvacetiletou, ale není v ní znát moc věk a je trošku nakyslá. |
Body: | 78 |
Gold Cock Peated Springbank Cask Finish 2016
Gold Cock Peated Springbank Cask Finish 2016
Re: Gold Cock Peated Springbank Cask Finish 2016
Info: | Jeden z 34 slepých vzorků od tajného Ježíška z Facebooku. Já navzorkoval lahev a zpět jsem dostal hromadu lahviček s různým obsahem, popsaných jen číslem z WB. Toto byl vzorek č. 24 Po odtajnění: Loňský Gold Cock destilovaný v roce 2016, nakouřený, ze sudu po Springbanku. |
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/204457 |
Web: | https://goldcock.cz/ |
Alkohol: | 62,1 % |
Barva: | ![]() |
Velikost: | Vzorek od tajného whisky Ježíška |
Aroma: | Ohýnek, šišky, pryskyřice, med, pšenice, broskve |
Chuť: | Výrazně sladká, silná, ovocná, šišková, velmi medový černý čaj, tatratea |
Dozvuk: | Delší, sladký, drsněji vysychá, opět pryskyřice, |
Shrnutí: | Tohle jestli není sudový peated Gold Cock, tak se poseru. Ale jaký? Je to dost sladké, podle čísla wb nové. Tak třeba nový Zdenyho Peated pro Black Stuff. Dobrý to je, jen ten peat mi prostě moc nesedí. Známka jako ve škole: 3 Po odtajnění: ![]() |
Instagram, Facebook, Whiskybase
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone