WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/32005 |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 50.5 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ne |
Aroma: | velmi jemná, až skoro oproti předchozím (byla v testovaná v rámci whiskyfestivalového baru) nenápadná, postupně více a více sládne až se dostává do extra sladkosti s ovocnými podtóny. S vodou jako by se zvyšovala ostrost vůně |
Chuť: | silná cask strength sladkost |
Dozvuk: | dozvuk jsem si nepoznamenal, tak předpokládejme, že byl spíše kratší, což by třem létům odpovídalo |
Shrnutí: | nesedám si na zadek, ale není to vůbec špatné a Akuto San ve mě vzbudil zájem o budoucí dospělejší produkty palírny |
Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Příspěvky: 11752
- Registrován: 23 úno 2011, 15:28
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Jeden z mých příjemných objevů whisky festivalu, potěšila. Hunter si pokud se nepletu kromě ní odvezl i vzorek peated verze, tak jsem zvědavý, jak u něho dopadnou. Je to novinka z novinkové palírny mistra Ichiro Akuta. Hodně mě zaujalo, jak odpověděl na otázku, jak by popsal filozofii výroby whisky. Doslova řekl: "ウイスキー造りにトリックはありません。当たり前のことを積み重ねていくということです。" - Vtipné a pravdivé!
- Hunter
- Moderátor fóra
- Příspěvky: 6678
- Registrován: 07 bře 2011, 15:11
- Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/32005 |
Barva: | ![]() |
Alkohol: | 50,5 % |
Aroma: | Tak tady je síla alkoholu znát od prvního přičichnutí. Ostrá, a pod tou ostrostí je krásně slaďoučká, ovocná, bonbónová, vanilková. Dokonce je v druhé vlně hladivě jemná, ač se to skrývá pod pichlavou ostrostí, což jsou asi protiklady, ale je to tak. Čím víc ji inhaluju, tím se mi víc líbí a nacházím další jemné nuance vůně. (85 b) |
Chuť: | Sympaticky krémová, stále ostrá, vanilková, dřevitá, cereální. S vodou stále ostrá, ještě krémovější. Lehce dřevitá dochuť, ale v mezích, nic co by bylo nepříjemné. (84 b) |
Body: | 85 |
Shrnutí: | Tak vzhledem ke svému stáří, nebo spíš mládí, je to skvělá whisky, výborně vyvážená. Lituju, že mám jen malý vzorek z whiskyfestivalu, jinak bych si vyhrál s různými poměry vody, zkusil jsem jen pár kapek. Protože je tříletá, budu na ni hodný a zaokrouhlím nahoru. |
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil

Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Priznam, ze jsem linej to hledat, ale pri jaky sile plni v Chichibu sudy?
Takovych tech "standardnich" skotskych 63,5% to zrejme nebude nebo byly tyhle sudy teda nejaky extra divny
EDIT koukam i na tu druhou (peated) a vidim, ze je to nejaky jejich pouzity standard tech 50,5%, na ktere to teda museli doredovat. Zajimavy, z hlavy ted nedam asi jiny plneni, ktery by byly silnejsi a nebyly "cask strength", napada me jen, ze podobne plni Douglas Laing radu OMC pri 50%.


- Nethar
- Moudrý administrátor
- Příspěvky: 11752
- Registrován: 23 úno 2011, 15:28
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Uigeadail, Corryvreckan, to je taky ředěný, ne?
Talisker 57.
Talisker 57.
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Ja to puvodne myslel trochu jinak (jako plneni vice whisek od stejnyho "vyrobce"), ale jo vidis, severni 57 me nenapadla a ty Ardbegovsky veci nemam tak omrknuty, ale koukam, ze jak Uigeadail tak Corryvreckan maji stejnou silu po x let, takze redeny, i kdyz malinko, asi budou. Mimochodem, asi nejsilnejsi standardni je ta Glenfarclasi 105-ka, ne?
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Ano, se 60 % nejsilnější standardně prodávané originální plnění.
- Nethar
- Moudrý administrátor
- Příspěvky: 11752
- Registrován: 23 úno 2011, 15:28
- Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Tohohle si dejte flašku a pak machrujte: http://www.24hod.sk/palenica-bruichladd ... 10386.html
Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Potravinářskej líh ti taky seženu
Pít se to dá, ale proč by to někdo dělal? Podle mě je to totální nesmysl zkoušet něco takovýho. Prostě vydestilujou skoro čistej líh (obdobně jako se to dělá kolonově s grain whisky) a pak to nacpou do sudu, kde tohle agresivni "rozpouštědlo" za ty nejméně 3 roky vyextrahuje všechno možný (i to co podle ve whisky nechcete). Ono ne nadarmo většina palíren svůj destilát ještě dořeďuje vodou před plněním do sudů na určitý level (např. Diageo snad hromadně na 63,5%), právě aby to nebylo moc agresivní.

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted
Info: | 2009-2012, 8800 lahví |
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/32005 |
Alkohol: | 50.5 % |
Velikost: | vzorek |
Naslepo: | ano |
Aroma: | ovoce, nasládlé, lehce nahnilé, jablko, grep, banán, slad, wafle, žluklé ořechy, hadr. (b.1+/3) |
Chuť: | lehce dřevo, slad, nahnilé ovoce, možná bílé víno, koření, vegetativní. (b.2/4) |
Dozvuk: | nasládlý, čokoláda, blůma. větrový, špinavý. (b.1/2) |
Shrnutí: | vzorek z WF2021. 44%? nic moc zajímavého. trošku divná. nebaví. (b.0/1) |
Body: | 4+ |
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."