Novinky týdne 46 / 2023

Která nová whisky spatřila světlo světa nebo kterou novou jste si koupili vy, co se děje ve světě atd.
Odpovědět

A která zaujala vás?

Lagavulin 11 yo Offerman Ed. Caribbean Rum Cask Finish
2
18%
Port Askaig 17 yo
7
64%
Ron Zacapa La Pasión
2
18%

Celkem hlasů: 11

Martin2
Znalec
Znalec

Novinky týdne 46 / 2023

Příspěvek od Martin2 »

46_2023.png
46_2023.png (305.73 KiB) Zobrazeno 179 x
Novinky týdne 46 (13-19.11.2023)
  • Lagavulin 11 yo Offerman Edition Caribbean Rum Cask Finish - na TTB se objevila další (již čtvrtá) Offermanka, uvidíme asi někdy příští rok.
  • Port Askaig 17 yo, 50,5%, OB 2023, American oak casks, 125 £ / 140 € - Port Askaig má nový design, tato láhev má skvělé ohlasy, zatím dostupná pouze na LMDW za 153 € :(
  • Ron Zacapa La Pasión, 74,99 € - Zacapa uzávírá sérii Heavenly Cask Collection čtvrtou láhví.
----------
Co vy na to? Jednou za týden to tady můžu plevelit v tomto stylu - novinky + anketa. Během týdne pročítám různé zahraniční weby, takže není problém poznačit si co mě zaujme a to tady následně takto v kostce vystavit. Tak 3 až max. 5 kusů (v okurkovým týdnu asi i méně ale vždycky bych něco vybral). Můžete psát své objevy či komentáře k výběru.
Nechci tady zmiňovat věci jako Michter’s 25 yo za 1500 $ nebo Aberfeldy 25 yo za 550 $.
V anketě má každý 3 hlasy a lze je měnit, časově neomezeno - takový průzkum pro nás - kousek co získá nejvíc hlasů by šel považovat i za jakési doporučení týdne Nethar fóra ;)
Naposledy upravil(a) Martin2 dne 26 lis 2023, 22:00, celkem upraveno 2 x.
josé
Moderátor fóra
Moderátor fóra

Re: Novinky týdne 46 / 2023

Příspěvek od josé »

Port Askaig 17 bych si dal říct. měl jsem 8, 15 a 100 Proof a spokojenost. jen cenovka zvědavost poněkud tlumí. tak aspoň někde ke vzorku se přichomýtnu.
poslední Zacapa La Pasión má být finishovaná po PX, čož by nemuselo být taky špatné. doma mám ve frontě ještě nepřechutnané vzorky prvních dvou: La Doma (exbourbon) a El Alma (hodně vypálený exbourbon). třetí La Armonie (exoloroso) a tato čtvrtá La pasión třeba někdy příště a ideálně jako srovnání vedle sebe, to mě baví.
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."
Kobalt
Profesionál
Profesionál
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky týdne 46 / 2023

Příspěvek od Kobalt »

Zacapy už nesleduju dlouho, takže z této série jsem ještě nic neochutnal ale ani mě to nechybí :D
PA tu mám ještě neochutnaný vzorek starší 17 yo, no uvidíme, snad potěší.
A Lagavulin ze sudu po rumu? Třeba už se nějaký ten rumový finiš konečně opravdu podaří, ta kombinace s rašelinou by tomu mohla slušet.
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
Odpovědět