To mě zajímá - dal by jsi sem kompletní LOT těch 2 Taliskerů? (tedy jestli jsou ještě obě flaše k dispozici) Že by třeba každá flaška byla z jiný linky?
Nebo je možný že se ta čerstvě otevřená po čase změní do stavu té první?
Taky co by k tomu měl Nidan by mě zajímalo.
První lahev Talisker DE 2009 (sladká + silný uzený kouř a rašelina): L9254CM003, 00003833
Aktuálně otevřená lahev Talisker DE 2009 (sladká + převážně mentol): L9254CM003, 00003124
Jedna lahev Laphroaig 10 YO (jemná, echt sladká): L1 132 SB1, 2126 08:53
Druhá lahev Laphroaig 10 YO: (řízná, zakouřená, dehtová, suchá): L1 132 SB1, 2126 08:56
První lahev Clynelish 14 YO (bez naředění ostrá, plošší, kyselá, po naředění výrazně sladová, medová apod., celkově plná a výborná): L8296CM008, 00000547
Druhá lahev Clynelish 14 YO (pil jsem ji neředěnou, nebyla totiž tak ostrá; naředěná šla do hořké a vodové příchutě, sladové tóny oslabené): L8296CM008, ???
P. S. Ta aktuální Talisker DE 2009 je otevřená tak cca půl roku, zbývá poslední čtvrtina. Odpíjena byla průběžně, po troškách. Dojmy z ní mám stejné už od první skleničky. (Doma mám ještě tři nenačaté lahve.)
K tomu Taliskeru za mě: berte mě s rezervou, následující info je získaný pod rukou a je nepodložené - stejný den - (CM) Leven, 4 haly, 900+350 zam. ve špičce, 21 linek - (003) linka 3 - 3124-3833 rozdíl 709 lahví, podle mě je to z jedný várky. Shieldhall kterej je výrazně menší 500+ zam. (7 linek ale vysokorychlostních) má 30 tanků po 30K litrech, který se zavážej denně. Várka 42857+ lahví ale určitě víc protože se to ředí (jen jsem to vydělil 0,7). Leven má tanky 125K litrů jeden - tedy várka 178571+ lahví ale určitě víc viz. výše. Ty dvě láhve jsou podle mě z jedný a tý samý várky.
Celkem by mě zajímalo jak můžou bejt natolik odlišný...
Jedině snad že by to dělali ručně, což tam maj s taktem cca 4000 lahví za 30 minut ale museli by to nějak tahat přímo ze sudů což netuším jestli tam dělaj ale příjde mi to jako blbost.
Před chvílí jsem dojedl zbytek z oběda - losos, brambůrky, syrová zeleninka, no a teď nastala chvíle něčím tu mastnotu zapít. Ve skleničce mám nalitou Laphroaig 10 YO Sherry Oak Finish.
P. S. Slyšíte mě? Zrovna dnes smutní nebuďte. Dyť je tu živo jak na velehradské pouti.
P. P. S. Tak si zase říkám, a jak už mnohokrát poznamenali jiní, kdyby tak standardní desítka byla na vyšších voltech. Tím spíš, že to jde u plnění Sherry Oak Finish. Desítku v sudové síle (Batch 013) totiž neumím naředit tak, abych v ní vybudil jasnější dezinfekční linku. A zachoval v ní hezké tóny svěžích citrusů. Nakonec ji tedy popíjím neředěnou. Jenže v takové podobě na ni nemám chuť zas tak často.
Joyi, když já mám strach! (Mámo, kde jsi!?) Bojím se, že mi ta sudová síla obere jazýček o schopnost vnímat jemné rozdíly chutí. Jde o mentální blok. Nebýt toho, já ty sudovky zblajznu jak malinu. Což o to.
Po krátké odmlce popíjím Talisker DE 2009. V lahvi toho už moc nezbývá. A tady se zároveň dostávám ke smutnému konstatování, že nějaké tři až čtyři skleničky před koncem voní i chutná nejlíp.
Mám tu přes sebou 17 stránek nových příspěvků, tak jsem si k tomu chtíc nechtíc musel něco nalít na posilněnou, abych to dal. A volba padla na velmi zvláštní Glenrothes 2007 61.7% Archives (soudě i dle reakcí a tipů těch, jimž jsem na posledním Whisky festivalu dával naslepo ochutnávat), kteroužto láhev jsem dostal za svoji práci na Whiskybase...
Je lepší žít hodinu jako tygr než celý život jako červ.
U hokeje pivo. Nejdřív litrová plechovka Faxe, very strong ale 10%. Já si vždycky spletu stupně a alkohol. Takže další pivo je Kasteel Tripel 11% a čeká tu Kasteel cuveé. Taky 11% alkoholu.