Auchentoshan Select

Odpovědět
Uživatelský avatar
Radek
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1345
Registrován: 17 črc 2011, 09:25

Auchentoshan Select

Příspěvek od Radek »

Auchentoshan Select.jpg
Auchentoshan Select.jpg (13.29 KiB) Zobrazeno 4740 x
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/10780
Web:http://www.auchentoshan.com/
WhiskyOnline:http://whiskyonline.cz/index.php?txt=mark&ff=auchentoshan
Alkohol:40 %
Aroma:Trochu plast a v pozadí alkohol, takové jako hašlerkové aroma... no možná pendrek a citronová kůra, asi bych jí moh inhalovat při nachlazení...
Chuť:Mírně whiskově štípe na jazyku, sladkej citron s olejem a ve finále trochu cukru
Dozvuk:Skoro žádnej není
Shrnutí:Jednoduchá a nekomplikovaná whisky. Pokud by na baru byla za cenu za kterou se prodává dejme tomu Jeník Chodec, byla by to pecka, pokud by byla za cenu za kterou se prodává single malt whisky je nezajímavá.
Body:79
Přiznám se, že nový typ lahví (vinět, nálepek) Auchentoshanu se mi teda líbí výrazně méně než ten klasický. Tady se inovace dle mého názoru nepovedla.
Nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá.
Cyra

Re: Auchentoshan Select

Příspěvek od Cyra »

Moje první whisky z nížiny. Za vzorek děkuji Petrovi :)
Aroma:Ovocná až zeleninová. Ovoce – citrusy, jablka. Zelenina – červené hlávkové zelí. Jinak vanilka, oříšky a v pozadí možná i skořice. Násládlé a příjemné aroma.
Chuť:Nasládlá, až smetanově jemná a vyvážená. Zárověň lehká. Žádné nepříjemnosti a hořkost se nekoná. Ovocnější chuť s vanilkou.
Dozvuk:Jemný, nasládlý, příjemný a svěží. Vanilka. Na konci trochu vysychá a na jazyku zůstane stopa po zeleném jablku. Bez hořkosti.
Shrnutí:Jemná whisky bez kouře a rašeliny. Skoro mi připomíná irskou Tullamore dew, ale není to taková voňavka s máslem. Je více ovocná. Hodně příjemná a lehká whisky. Podle mě dobrá volba, když si člověk potřebuje odpočinout od náročných kousků např. z Islay. Rád vyzkouším i jiné produkty této palírny.
Uživatelský avatar
J.K.Ch
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1249
Registrován: 30 kvě 2015, 14:43
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Auchentoshan Select

Příspěvek od J.K.Ch »

GWC:http://whisky.gentlemenswhiskyclub.cz/a ... -yo-dalsi/
Aroma:Tu zvláštní zatuchlost se mi asi konečně podařilo identifikovat, připomíná mi kazící se kokos. Je zde v menší míře, než u předchozích dvou kousků a zase do chuti ladí hůř, než u Heartwood. Převážně citrón a citronová kůra.
Chuť:Přeslazená whisky. Kde se tam ta sladkost bere? Je ovocná, a vanilka chybí stejně jako ve vůni. Opět citron a citronová kůra.
Dozvuk:Není. Ztratil se, zapomněli ho přilít. Jediné co doznívá tak je příjemná sladkost, ale úplně holá.
Shrnutí:No nevím, ale tohle je fakt nuda. Hodila by se do svěžích a lehčích whisky drinků. Nehořkne a proto bych se nebál ji použít. Sudy tipuji na čisté dřevo bez předchozího použití.
Body:75
Odpovědět